№44

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2020/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Введено штрафи за неносіння масок у громадських місцях За інформацією Офісу Президента, Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який ВРУ ухвалила 6 листопада 2020 року.
  • Послуги з оренди приміщення: чи проводити через Прозорро? У нашій установі виникла потреба закупити послуги з оренди приміщення. Але ми заблукали у лісі законодавчих норм. Допоможіть вибратися з цих хащ та з’ясувати: чи потрібно застосовувати Закон про публічні закупівлі для придбання таких послуг; чи необхідно відображати видатки на оренду приміщення в річному плані закупівель; а якщо вартість послуг з оренди менше 50 тис. грн, чи треба буде звітувати у Прозорро щодо такої закупівлі; чи необхідно оприлюднювати договір оренди в електронній системі? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Відрядження під час карантину На жаль, підступний коронавірус не здає позиції. Аби стримати його наступ, Уряд посилює карантинні заходи. Проте українські кордони відкриті. Як внутрішні, так і зовнішні. Тому за потреби відправити працівника у відрядження цілком реально. Тож сьогодні ми розглянемо п’ятірку ситуацій, які актуальні при відрядженні під час карантину.
  • Два виконавчих листи: порядок відрахування та обліку В установі працює один працівник, із зарплати якого треба утримувати борги за двома виконавчими листами. Бухгалтерія в розгубленості: чи можна проводити утримання із заробітної плати одразу за двома такими документами? Які існують обмеження щодо здійснення таких відрахувань? Яким має бути порядок задоволення вимог: порівну (50 % — на користь одного стягувача та 50 % — на користь іншого), у хронологічному порядку надходження виконавчих документів чи в інший спосіб? Також поясніть, як правильно відобразити такі операції на рахунках бухобліку, адже з подібною ситуацією ми ніколи не стикалися. (запитання з чату на порталі «Бухгалтер.com.ua»)
  • АТОшник-доброволець: чи є додаткова відпустка учасника бойових дій? Працівник установи просить надати йому додаткову оплачувану відпустку як учаснику бойових дій. У 2015 — 2017 роках він брав участь в АТО у складі добровольчого батальйону. Чи має він право на таку відпустку? Якщо так, то які документи слід отримати від працівника для її надання? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Хвороба під час навчальної відпустки: чи продовжувати тривалість відпустки? Працівник бюджетної установи, який навчається заочно у виші, оформив додаткову оплачувану відпустку на період з 15 по 23 жовтня 2020 року (сесія проходила дистанційно). Проте в період з 21 жовтня по 2 листопада 2020 року він хворів, що підтверджено листком непрацездатності. Відпускні працівник уже отримав. Чи потрібно оплачувати лікарняний і продовжувати навчальну відпустку на період хвороби? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Хочу навчатись і працювати одночасно: оформлюємо трудові відносини зі студентом До бюджетної установи приймається студент денної форми навчання закладу вищої установи. Чи можна прийняти такого працівника за основним місцем роботи або ж слід оформити його як сумісника? Чи заповнювати у цьому випадку трудову книжку? Чи втратить працівник право на стипендію? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Вчитель ЗСО після декрету: педнавантаження та «оплатні» умови Який обсяг педагогічного навантаження встановлюється вчительці закладу загальної середньої освіти, яка вийшла на роботу після відпустки для догляду за дитиною? За рахунок якої складової формується педнавантаження: інваріантної чи варіативної? Як здійснюється оплата праці за проведення навчальних занять із варіативної складової? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • У розрахунковому періоді відпускна компенсація: як обчислити суму лікарняних? Працівник надав лікарняний лист за період з 09.11.2020 р. по 15.11.2020 р. При цьому з 16.10.2020 р. по 08.11.2020 р. він перебував у щорічній відпустці, і сума нарахованих йому відпускних становила 3840 грн. Перед відпусткою працівнику було нараховано й виплачено компенсацію за невикористану відпустку у розмірі 960 грн (на підставі його заяви). Загальний страховий стаж працівника становить 6 років і 2 місяці. Страховий стаж за останні 12 місяців — більше 6 місяців. Ми маємо сумніви, чи включати суму відпускної компенсації до розрахунку лікарняних? Допоможіть розібратися, як правильно його провести, якщо в працівника була перехідна відпустка. (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Календар бухгалтера на грудень 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі