Теми статей
Обрати теми

ПСП у місяці звільнення: куди подіти «перехідні» відпускні?

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Працівник звільняється 14.12.2021. З 25.11.2021 по 13.12.2021 він був у відпустці. Тож у грудні йому нараховано зарплату за один робочий день. Чи надавати ПСП у грудні? Чи враховувати відпускні при визначенні граничного доходу для її застосування? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)

Так, відпускні враховують при визначенні граничного доходу, який дає право на ПСП. Причому у випадку із «перехідною» відпусткою є одна особливість. Яка? Зараз розповімо.

Пам’ятайте: розмір ПСП та доходу, що дає право на її застосування, переглядають один раз на рік — станом на 1 січня.

Отже, зростання МЗП та ПМПО з 1 грудня 2021 року на визначення розміру ПСП та доходу, що дає на неї право, жодним чином не вплинуло. Так, у грудні розмір «звичайної» ПСП залишився на рівні 1135 грн, а граничний розмір зарплати, що дає право на її застосування, — 3180 грн.

Працівник має право на ПСП у місяці звільнення. Це випливає з норми п.п. 169.3.4 ПКУ. Так, ПСП надають з урахуванням останнього місячного податкового періоду, в якому платника ПДФО було звільнено з місця роботи.

Майте на увазі: ПСП застосовують виключно до доходу у вигляді заробітної плати. А оплата за час відпустки входить до фонду додаткової зарплати у складі оплати за невідпрацьований час (п.п. 2.2.12 Інструкції № 51). Отже, відпускні точно враховуємо при визначенні доходу, який дає право на ПСП. Однак у випадку із «перехідною» відпусткою є один цікавий момент.

1 Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.2004 № 5.

Для визначення права на пільгу «перехідні» виплати (відпускні та лікарняні) відносимо до місяців, за які вони нараховані. Це передбачено абз. 3 п.п. 169.4.1 ПКУ.

Тож дійте так. Розподіліть відпускні: за дні листопада — до листопада, за дні грудня — до грудня. Після цього додайте розраховані суми до зарплати за відповідний місяць. І вже отриману величину порівняйте із граничним розміром доходу, що дає право на ПСП. Ось так просто відпускні можуть вирішити долю ПСП.

Цікава ситуація: працівника було звільнено і знову прийнято до того ж роботодавця протягом одного місяця. Працівник має право на ПСП, якщо:

• він користувався правом на пільгу до звільнення та/або подав відповідну заяву про застосування ПСП з відповідними документами (якщо вони потрібні) після повторного працевлаштування;

• загальна сума його зарплати (до звільнення і після прийняття) за цей місяць не перевищила граничного розміру доходу, що дає право на ПСП.

Може статись так, що загальна сума зарплати працівника до звільнення і після повторного прийняття перевищила граничний розмір ПСП-доходу. Але пільгу вже застосували до зарплати за час, відпрацьований до звільнення. Що робити? Потрібно провести перерахунок ПДФО та доутримати з працівника податок.

До речі, про обов’язковий річний перерахунок ПДФО читайте у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 47, с. 10 — 13.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі