Теми статей
Обрати теми

Зміни до наказу № 57: що нового у формах, інструкції та додатках

З 01.01.2021 р. набрав чинності наказ № 7071. Цим документом унесено зміни до наказу № 572, яким затверджені Інструкція про складання і виконання розпису Державного бюджету України та документи (додатки та форми), що застосовуються в процесі виконання бюджету.

1 Наказ МФУ «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57» від 13.11.2020 р. № 707.

2 Наказ МФУ «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету» від 28.01.2002 р. № 57.

Зокрема, запроваджено такі зміни у формах та додатках до Інструкції:

1. У формах кошторису, зведеного кошторису та зведення показників спеціального фонду кошторису після рядка «Грошове забезпечення військовослужбовців» за кодом 2112 з’явився новий рядок «Суддівська винагорода» за кодом 2113.

img 1

3. У формі кошторису, плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету, плану використання бюджетних коштів та додатках 9 — 14 до Інструкції, в яких є слова «національних вищих навчальних закладів», замінено словами «національних закладів вищої освіти».

4. У формі зведення показників спеціального фонду кошторису виключено графу 13. У зв’язку з цим графи 14 — 16 слід вважати графами 13 — 15.

5. У всіх формах та додатках 1 — 6, 15 до Інструкції, в яких є слова «тис. грн.», замінено словами «тис. грн».

6. У всіх формах та додатках 9 — 14 до Інструкції, в яких є слово «грн.», замінено словом «грн».

7. У формі плану використання бюджетних коштів та додатках 9, 10 до Інструкції, в яких є слова «Для вищих навчальних закладів», замінено словами «Для закладів фахової передвищої та вищої освіти».

Внесеними змінами до Інструкції Мінфін актуалізував положення щодо порядку перерозподілу видатків і кредитів; процедури доведення витягів з розпису державного бюджету до місцевих фінансових органів; приведення термінології суб’єктів міжнародного співробітництва у відповідність до БКУ.

Знято вікові обмеження для роботи на держслужбі

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України (www.president.gov.ua), він підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі» № 1086-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16.12.2020 р.

Згідно з документом держслужбовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за власною згодою.

Рішення про продовження строку перебування на держслужбі ухвалює суб’єкт призначення щороку, але не більш як до досягнення держслужбовцем 70-річного віку.

Термін перебування на службі в ОМС може бути продовжено, але не більш ніж на 5 років за рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради.

Рішення про продовження строку перебування на службі в ОМС ухвалює голова відповідної ради щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

Повноваження суб’єкта призначення стосовно керівника Апарату ВРУ, крім випадків, передбачених п. 35 ч. 1 ст. 85 Конституції України, здійснює Голова ВРУ.

Також відповідно до Закону на період дії карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню COVID-19, призупинено дію положень Закону України «Про державну службу» та Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» в частині проведення конкурсів на посади держслужби.

У новостворених органах державної влади, що були утворені протягом дії карантину, добір на посади держслужби в установленому Кабміном порядку не проводиться. Призначення на посади держслужби в таких органах здійснюється виключно за результатами конкурсу відповідно до положень Закону України «Про державну службу».

Безкоштовне харчування для дітей загиблих захисників України

З 01.01.2021 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України» від 05.11.2020 р. № 978-IX.

Відтоді передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні і комунальні заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) чи фахової передвищої освіти, забезпечують безкоштовним харчуванням дітей, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.93 р. № 3551-XII.

Паралельно норми про безкоштовне харчування додали до «освітніх» законів та Закону України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. № 142-V.

Тож на безкоштовне харчування мають право діти з числа осіб, визначених у ст. 10 Закону № 3551.

Зокрема, це діти осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України, поліцейських, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Також про інші категорії дітей, які мають право на безкоштовне харчування у закладах дошкільної освіти, ви можете дізнатись із журналу «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 1-2, с. 26.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі