№3

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2021/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Зміни до наказу № 57: що нового у формах, інструкції та додатках З 01.01.2021 р. набрав чинності наказ № 707, яким затверджені Інструкція про складання і виконання розпису Державного бюджету України та документи (додатки та форми), що застосовуються в процесі виконання бюджету.
  • Огляд листів щодо оренди: стисло про головне Оренда державного та комунального майна — одна із тем, які особливо цікавлять розпорядників коштів. Та й не дивно. Адже у минулому році були прийняті нові законодавчі та нормативні акти, які запровадили новий механізм передачі в оренду зазначеного майна. І, як завжди, орендарям та орендодавцям цікаво знати думку уповноважених органів щодо застосування вимог законодавства у сфері орендних відносин. Тож аби тримати руку на пульсі, ми підготували аналіз листів Фонду держмайна та Казначейства, в яких фахівці надали відповіді на актуальні запитання щодо продовження діючих договорів оренди, визначення строку дії договору оренди, сплати та подальшого обліку внесків (платежів) потенційних орендарів тощо. Традиційно ми побудували огляд так: відповідь офіційного органу — наш коментар.
  • Пеня за прострочення платежу: правила стягнення, КЕКВ, бухоблік Через несвоєчасну оплату бюджетною установою за надані їй послуги було нараховано пеню. За яким КЕКВ слід сплачувати пеню? Як правильно відображати цю операцію в бухобліку та звітності установи?
  • Зміни до порядку видачі лікарняних Нещодавно ми отримали чергову порцію нововведень у сфері видачі лікарняних листків. Мова йде про наказ № 2593. Стисло проаналізуємо, що саме змінилося.
  • Діловодство та архівне зберігання в ОМС Питання роботи з документацією в органах місцевого самоврядування (ОМС) регламентуються Правилами № 1000/5. Вони встановлюють єдині вимоги щодо створення управлінських документів і роботи зі службовими документами, а також порядок їх архівного зберігання. Зробимо їх стислий огляд.
  • Змінилась ціна на електроенергію: як унести зміни до договору Установа-замовник оприлюднила оголошення про закупівлю електроенергії. Як правильно прописати в договорі умови щодо діючої ціни на електроенергію? За яких умов постачальник може змінити ціну на електроенергію? Як у такому разі внести зміни до договору?
  • Зміна електропостачальника: що потрібно врахувати Замовник не згоден із підвищенням ціни на електроенергію. Чи має право установа-споживач електроенергії змінити електропостачальника? Як діяти у такому разі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі