Теми статей
Обрати теми

«Чорнобильська» відпустка: алгоритм дій роботодавця

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства, Пеклуха Юлія, головний редактор журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Страшна катастрофа на Чорнобильській АЕС прогриміла більше трьох десятиліть тому. Та пожинати її наслідки людство буде ще не одне століття. Потерпілі від аварії та учасники ліквідації її наслідків мають низку пільг та гарантій. Одна з них — додаткова оплачувана відпустка. Сьогодні розповімо, як діяти, якщо ваш працівник звернувся із проханням її надати.

Право на відпустку

Перш за все потрібно перевірити, чи має працівник право на «чорнобильську» відпустку. Таке право мають особи, віднесені до 1 і 2 категорій постраждалих (п. 22 ч. 1 ст. 20 і п. 1 ч. 1 ст. 21 Закону № 7961). Хто саме до них належить, визначено у ч. 1 ст. 14 Закону № 796.

1 Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.91 р. № 796-ХII.

img 1

• особи з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою;

• хворі внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу.

img 2

• учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які працювали у зоні відчуження:

• з моменту аварії до 1 липня 1986 року — незалежно від кількості робочих днів;

• з 1 липня по 31 грудня 1986 року — не менше 5 календарних днів;

• у 1987 році — не менше 14 календарних днів, а також потерпілі від Чорнобильської катастрофи;

• евакуйовані у 1986 році із зони відчуження (у тому числі особи, які на момент евакуації перебували у стані внутрішньоутробного розвитку, після досягнення ними повноліття);

• особи, які постійно проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення.

Підтвердженням права на додаткову відпустку є посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС або потерпілого від Чорнобильської катастрофи. Вони є одним із компонентів документального оформлення «чорнобильської» відпустки.

Далі поговоримо про це докладніше.

Документальне оформлення

Щоб оформити «чорнобильську» відпустку, слід виконати таки дії.

img 3Отримайте заяву від працівника з проханням надати додаткову оплачувану відпустку. До заяви додається копія документа, що підтверджує право працівника на отримання такої відпустки, тобто «чорнобильського» посвідчення. Форму та порядок його видачі регламентує постанова № 5512.

2 Постанова Кабміну «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» від 11.07.2018 р. № 551.

Постанова № 551 набула чинності 25 липня 2018 року. Цим документом Кабмін уніс корективи у бланки «чорнобильських» посвідчень, а також затвердив нові їх зразки для окремих категорій потерпілих.

При цьому було встановлено контрольні дати:

до 01.01.2019 р. дозволили видавати посвідчення старого зразка;

до 01.01.2020 р. зобов’язали держадміністрації замінити посвідчення старих зразків на нові. Проте фактично процес заміни й досі триває. Крайній строк кілька разів переносили. Наразі — це 01.01.2022 р.

У результаті склалася ситуація, коли дійсними можуть вважатися і частина посвідчень «чорнобильців» старого зразка, і посвідчення нового зразка. І ті, й інші можуть підтверджувати право працівника на додаткову відпустку.

img 4Видайте наказ про надання працівникові додаткової оплачуваної відпустки.

img 5Відзначте у табелі обліку використання робочого часу період «чорнобильської» відпустки. Для цього можна використати буквений код «Ч» або цифровий — «10». Також можна затвердити власні позначення.

Тривалість відпустки

Законодавчо встановлена тривалість «чорнобильської» відпустки становить 14 робочих днів на рік (п. 22 ч. 1 ст. 20 і п. 1 ч. 1 ст. 21 Закону № 796). А в перерахунку в календарні дні16. Такого висновку Мінпраці дійшло розрахунковим шляхом (див. лист від 14.06.2006 р. № 206/13/116-06).

Отже, для оформлення використовуйте 16 к. дн.

Золоті правила надання

Відпустка працівнику-«чорнобильцю», по суті, є пільгою і компенсацією за шкоду, нанесену здоров’ю Чорнобильською катастрофою. Така відпустка не належить до щорічних. Її відносять до інших видів відпусток, установлених законодавством (ч. 2 ст. 4 Закону про відпустки).

Тому слід пам’ятати правила її надання (див. рис.).

img 6

Золоті правила надання «чорнобильської» відпустки

Відпускна «середня»

«Чорнобильська» відпустка є оплачуваною. Тому потрібно розраховувати й виплатити відпускні. Але їх фінансує держава.

Середню зарплату розраховуємо за загальними нормами відповідно до Порядку № 100. Після апґрейду цей документ містить припис, що він застосовується для надання працівникам усіх видів відпусток, передбачених законодавством (крім відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами). А отже, безсумнівно, застосовуємо Порядок № 100 до додаткової відпустки працівника-«чорнобильця».

Відпускні обчислюємо виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

Правила розрахунку відпускних ви можете знайти у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 20, с. 27; № 21, с. 15.

Для виплати «чорнобильських» відпускних діє загальний строк — не пізніше ніж за три календарних дні до початку відпустки. При цьому слід пам’ятати, що фінансування надходить від органів соцзахисту. Тож потрібно дещо врахувати. Докладніше про це — далі.

Фінансування

Як ми вже сказали, витрати на «чорнобильську» відпустку бере на себе держава. Посередником виступають органи соцзахисту населення. Саме до них слід звертатись для отримання фінансування. І подбати про це варто заздалегідь: щоб отримати фінансування у наступному бюджетному році, необхідно зареєструватися у поточному році. Розглянемо все поетапно.

img 7 Реєстрація в органі соцзахисту

Реєструватися потрібно щороку не пізніше ніж за два місяці до початку бюджетного року. При реєстрації до органу соцзахисту треба подати такий пакет документів (абз. 1 п. 6 Порядку № 9363):

3 Порядок використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений постановою КМУ від 20.09.2005 р. № 936.

• відомості про установу з визначенням кількості постраждалих осіб за категоріями одержувачів компенсацій і допомоги певних видів — Паспортом даних підприємства за формою № 2, затвердженою наказом № 9284;

4 Наказ Мінсоцполітики «Про затвердження типових форм документів» від 22.06.2018 р. № 928.

• списки громадян із зазначенням прізвища, імені і по батькові, категорії, серії і номера посвідчення, місця проживання (перебування), ідентифікаційного номера кожного;

• графік відпусток працівників-«чорнобильців» (звичайні щорічні та інші відпустки включати не потрібно);

• розрахунок витрат на додаткові відпустки на наступний бюджетний рік. Враховуйте не лише «чисту» суму відпускних, а й ПДФО, ВЗ та ЄСВ.

Усі ці відомості подаємо тільки на «чорнобильців», які працюють в установі за основним місцем роботи і підтвердили свій статус документально (відповідним посвідченням).

ВАЖЛИВО!

У разі зміни наданої інформації обов’язково повідомте про це орган соцзахисту не пізніше 20-го числа місяця, що настає за місяцем змін

Тут йдеться про зміни як щодо самої установи (назви, місцезнаходження, розрахункових рахунків для перерахування коштів), так і стосовно працівників-«чорнобильців» (їх списку, графіків відпусток тощо).

Тож якщо мають місце такі зміни, не зволікайте та надайте уточнення до органу соцзахисту. Це дозволить уникнути проблем із фінансуванням.

img 8 Отримання фінансування

Для отримання фінансування з бюджету необхідно до 25-го числа місяця, за який проводять нарахування «чорнобильських» відпускних, подати до органу соцзахисту такі документи (абз. 4 п. 6 Порядку № 936):

• Розрахунок видатків (сума відпускних і нарахованого на неї ЄСВ), понесених у зв’язку з «чорнобильською» відпусткою, за формою № 3, затвердженою наказом № 928;

• реєстр одержувачів компенсаційних виплат із зазначенням прізвища, імені та по батькові, категорії, номера посвідчення, ідентифікаційного номера, відомостей про нараховані виплати, суму компенсацій.

Органи соцзахисту перевіряють, реєструють, обліковують розрахунки та подають органам Казначейства платіжні документи для здійснення відповідних видатків, що провадяться в установленому законодавством порядку.

УВАГА!

Порядком № 936 не передбачено відшкодування уже здійснених витрат на «чорнобильські» відпустки (лист Мінсоцполітики від 10.10.2019 р. № 136/0/205-19)

Це означає, що, виплативши відпускні за власний кошт, отримати відшкодування згодом не вийде. І це особливо суттєво для бюджетних установ. Адже, порушивши зазначене правило, можна «нарватися» на нецільове використання коштів. Що за це «світить» — читайте у кінці статті.

Як же тоді укластися у строки: виплатити відпускні за три дні до початку відпустки і встигнути отримати на це кошти? Маємо для вас пораду: узгоджуйте з працівником час «чорнобильської» відпустки так, аби її початок припадав на кінець місяця.

Пояснимо. Із термінів фінансування «чорнобильської» відпустки визначено лише те, що документи слід подати до 25-го числа місяця, за який нараховують відпускні. Строки перерахування коштів не встановлено. Тому можна зробити так: працівник бере «чорнобильську» відпустку, починаючи з останніх днів місяця, а документи на її фінансування подайте у перших числах цього місяця. Тоді буде максимум часу (майже місяць), аби отримати кошти і вчасно виплатити відпускні працівникові.

Оподаткування

ЄСВ. Сума «чорнобильських» відпускних входить до фонду оплати праці у складі додаткової зарплати як оплата за невідпрацьований час (абз. 5 п.п. 2.2.12 Інструкції № 55). Отже, вона включаються до бази нарахування ЄСВ відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ.

5 Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5.

Також про це свідчить норма п. 7 розд. 1 Переліку № 11706. Це підтвердили й фахівці ДФСУ у листі від 29.09.2016 р. № 21108/6/99-99-13-02-03-15 (ср. ).

6 Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170.

Отже, ЄСВ на «чорнобильські» відпускні слід нараховувати за загальною ставкою — 22 %. Якщо працівник-чорнобилець має інвалідність, тоді застосовуйте ставку 8,41 %.

Нагадаємо: ставка 8,41 % діє з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акта огляду МСЕК, і по дату скасування інвалідності на підставі рішення цієї комісії.

ПДФО та ВЗ. Сума «чорнобильських» відпускних оподатковується ПДФО в загальному порядку згідно з п.п. 164.2.1 ПКУ. А отже, такі виплати одночасно є об’єктом оподаткування ВЗ (п. 161 підрозд. 10 розд. XX ПКУ).

Пам’ятайте про ПСП. Право на «підвищену» пільгу мають особи, віднесені до 1 або 2 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, включаючи осіб, нагороджених грамотами Президії Верховної Ради УРСР у зв’язку з їх участю в ліквідації наслідків катастрофи. У 2021 році розмір такої ПСП становить 1702,50 грн, а максимальний місячний дохід, що дає на неї право, — 3180 грн (п.п. «в» п.п. 169.1.3 ПКУ).

Звітність. В об’єднаному звіті з ЄСВ, ПДФО та ВЗ додаткову відпустку працівнику-«чорнобильцю» відображайте так само, як і звичайну щорічну відпустку.

Бухоблік

На відміну від порядку оподаткування, порядок обліку «чорнобильських» відпускних не має практично нічого спільного з обліком звичайних відпускних.

Це й зрозуміло, адже за своєю суттю перші фактично є компенсаційними виплатами громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. А от другі — це заробітна плата працівника за час його відпустки.

ВАЖЛИВО!

Бюджетні установи не планують видатку на виплату допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у своїх кошторисах

З огляду на це, при нарахуванні таких виплат та надходженні коштів для їх здійснення ні доходи, ні витрати показувати в обліку не треба.

Ба більше, і кошти, отримані для проведення зазначених виплат, і розрахунки за цими платежами слід відокремити в бухобліку від інших операцій. Зокрема, для обліку надходжень грошових коштів на здійснення «чорнобильських» виплат варто застосовувати субрахунок 2314 «Інші рахунки в Казначействі».

При цьому облік розрахунків за надходженнями на виплату допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, слід вести за субрахунком 6414 «Розрахунки за спеціальними видами платежів».

Безпосередньо інформацію про розрахунки за виплатами працівникам відображайте за загальним правилом на субрахунку 6511 «Розрахунки із заробітної плати». Порядок відображення «чорнобильських» виплат на рахунках бухобліку прописано в пп. 8.14 — 8.17 Типової кореспонденції. Як правильно відобразити ці операції в бухобліку, покажемо на умовному прикладі.

Приклад. Працівник бюджетної установи — особа з інвалідністю з числа потерпілих від Чорнобильської катастрофи (категорія 1) — звернувся із заявою про надання йому додаткової оплачуваної відпустки з 25.06.2021 р. на 16 календарних днів.

Згідно з розрахунком розмір середньоденної зарплати працівника для оплати додаткової відпустки становить 181,27 грн. Таким чином, працівнику було нараховано заробітну плату за відпрацьовані дні червня та «чорнобильські» відпускні у сумі 2900,32 грн. На суму цих відпускних нараховано ЄСВ (8,41 %) — 243,92 грн, а також утримано ПДФО (18 %) — 522,06 грн та ВЗ (1,5 %) — 43,50 грн.

Сума до виплати працівнику — 2334,76 грн (2900,32 - 522,06 - 43,50).

Бюджетна установа підготувала і надала до органу соцзахисту розрахунок видатків, понесених у зв’язку з «чорнобильською» відпусткою, та реєстр одержувачів компенсаційних виплат. Усі документи надано заздалегідь з метою отримання фінансування до початку відпустки працівника.

Відпускні виплачено працівнику 22.06.2021 р. шляхом перерахування коштів на його картковий рахунок. Одночасно установою було сплачено ЄСВ та перераховано ПДФО і ВЗ.

№ з/п

Зміст господарської операції

Кореспонденція субрахунків

Сума, грн

№ м/о

дебет

кредит

1

Нараховано відпускні за час додаткової «чорнобильської» відпустки

6414

6511

2900,32

5

2

Нараховано ЄСВ

6414

6313

243,92

5

3

Утримано ПДФО з відпускних

6511

6311

522,06

5

4

Утримано ВЗ з відпускних

6511

6311

43,50

5

5

Надійшли кошти на рахунок установи для виплати «чорнобильських» відпускних (2900,32 грн + 243,92 грн)

2314

6414

3144,24

2*

6

Сплачено ЄСВ

6513

2314

243,92

2*, 5

7

Перераховано відпускні на картковий рахунок працівника

6511

2314

2334,76

2*, 5

Одночасно перераховано:

• ПДФО

6311

2314

522,06

2*, 5

• ВЗ

6311

2314

43,50

2*, 5

* За кожним реєстраційним (іншим, поточним) рахунком, відкритим на установи в органах Казначейства, необхідно складати окремі накопичувальні відомості. При цьому меморіальні ордери слід нумерувати №№ 2-1, 2-2, 2-3 тощо.

І ще один важливий нюанс. Якщо раптом так сталося, що «чорнобильські» відпускні нарахували, але на кінець звітного періоду не виплатили, не забудьте показати таку заборгованість у бюджетній звітності. А конкретно, її суму слід зазначити у Довідці про дебіторську та кредиторську заборгованість за операціями, які не відображаються у формі № 7д, № 7м «Звіт про заборгованість за бюджетними коштами» (додаток 20 до Порядку № 44) за кодом рядка 011. Цю форму подаємо за підсумками звітного кварталу та року.

Відповідальність

Якщо роботодавець відмовить у наданні «чорнобильської» відпустки, це може бути розцінено як порушення трудового законодавства. У такому разі установі загрожує штраф у розмірі однієї мінзарплати (абз. 9 ч. 2 ст. 265 КЗпП), а її посадовим особам — адмінштраф у загальному випадку в розмірі від 510 до 1700 грн (ст. 41 КУпАП).

«Чорнобильські» виплати здійснюються за рахунок бюджетних коштів. Контроль за цільовим використанням таких коштів проводять посадові особи Мінсоцполітики, Держаудитслужби, обласних і Київської міської адміністрацій у межах їх компетенції (п. 16 Порядку № 936).

За нецільове використання бюджетних коштів на посадових осіб установи може бути накладено штраф від 1190 до 1445 грн (ст. 16412 КУпАП). Також нецільове використання бюджетних коштів є порушенням бюджетного законодавства (п. 24 ч. 1 ст. 116 БКУ). Установі-порушнику це загрожує застосуванням таких заходів впливу, як:

зупинення операцій з бюджетними коштами (п. 2 ч. 1 ст. 117 БКУ);

призупинення бюджетних асигнувань — припинення повноважень на взяття бюджетного зобов’язання на відповідну суму на строк від одного до трьох місяців до кінця поточного бюджетного періоду (п. 3 ч. 1 ст. 117 БКУ);

зменшення бюджетних асигнувань — позбавлення повноважень на взяття бюджетного зобов’язання на відповідну суму до завершення поточного бюджетного періоду (п. 4 ч. 1 ст. 117 БКУ).

Утім, це доволі песимістичний сценарій перебігу подій. На практиці ж контролюючі органи здебільшого застосовують до порушників бюджетного законодавства такий захід впливу, як попередження. Звісно, невід’ємною частиною останнього є вимога усунення порушення (п. 1 ч. 1 ст. 117 БКУ). До речі, зробити це слід протягом 30 календарних днів.

У будь-якому разі краще взагалі не допускати таких порушень. Тож проводьте виплату «чорнобильських» відпускних вчасно й виключно за рахунок коштів, спеціально виділених на ці цілі з держбюджету.

ВИСНОВКИ

• Право на додаткову відпустку зі збереженням заробітної плати мають особи, віднесені до 1 і 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

• Тривалість «чорнобильської» відпустки становить 14 робочих (16 календарних) днів на рік

• «Чорнобильські» відпускні слід обчислювати виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки

• Відпускні за період «чорнобильської» відпустки виплачує роботодавець, але не за власний кошт, а за рахунок коштів держбюджету

• Суми «чорнобильських» відпускних підлягають оподаткуванню ЄСВ, ПДФО та ВЗ у загальному порядку

• При нарахуванні таких відпускних та надходженні коштів для їх виплати ані доходи, ані витрати відображати в обліку не потрібно

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі