№25

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2021/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Казначейське обслуговування бюджетів: апґрейд Порядків Із 29 червня запрацювали зміни, внесені одразу до двох нормативних документів щодо казначейського обслуговування бюджетів — Порядку № 938.
  • Прожитмінімум зріс: на що звернути увагу? 1 липня 2021 року традиційно збільшився розмір прожиткового мінімуму.
  • Орендні операції: чи застосовувати п. 198.5 ПКУ? Бюджетна установа — платник ПДВ надає приміщення в оренду. Чи необхідно у такому разі установі-орендодавцю застосовувати п. 198.5 ПКУ та виписувати податкову накладну при здійсненні орендних операцій?
  • Списуємо старі меблі: що в обліку? Як правильно списати старі меблі в бюджетних установах? Необхідно їх утилізувати чи можна просто спалити, використати як дрова чи залишити для ремонту інших меблів? Розберемося разом.
  • Списання шин: коли та як? На балансі установи на субрахунку 1015 обліковується транспортний засіб. Також на цьому субрахунку ми обліковуємо шини до такого авто. Чи можна списати ці шини з балансу, якщо їм вже понад 20 років? Якими документами оформити таку операцію?
  • Відрядження на власному авто Далеко не завжди можна дістатися до пункту призначення у відрядженні громадським транспортом. Утім, не кожна бюджетна установа має на балансі службове авто. У такому разі працівник може поїхати у відрядження на власному автомобілі. Для нього це і зручніше, і приємніше. Усі нюанси відрядження на власному авто працівника розглянемо у цій статті.
  • Соцвідпустка одинокій матері за минулі роки В установі працює жінка, яка розлучилась із батьком дитини у 2007 році. Тоді формально вона мала право на додаткову соцвідпустку як одинока мати. Але жодних документів для її використання (у тому числі заяви) не надала. У 2018 році дитині виповнилось 18 років. Чи має право працівниця використати соціальну відпустку зараз за минулі роки? Які підтвердні документи необхідні?
  • «Декретна» посада: нюанси прийняття-звільнення Працівниця оформила відпустку для догляду за дитиною до трьох років у червні 2021 року. Керівник установи на час її відсутності хоче прийняти іншого працівника за строковим трудовим договором. Як правильно оформити трудові відносини у цьому випадку?
  • «Чорнобильська» відпустка: алгоритм дій роботодавця Страшна катастрофа на Чорнобильській АЕС прогриміла більше трьох десятиліть тому. Та пожинати її наслідки людство буде ще не одне століття. Потерпілі від аварії та учасники ліквідації її наслідків мають низку пільг та гарантій. Одна з них — додаткова оплачувана відпустка. Сьогодні розповімо, як діяти, якщо ваш працівник звернувся із проханням її надати.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі