№4

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2022/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Де взяти кошти на відрядження? Розмір добових та витрат на найм житла збільшено з 1 січня цього року. При цьому кошториси вже затверджені з урахуванням попередніх норм. Як бути? Де тепер взяти кошти на відрядження?
  • Військовий облік жінок: Міноборони скоротить перелік Новина про військовий облік жінок прогриміла наприкінці минулого року (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 48, с. 3).
  • Уряд виправить ліміт стипендіатів Кілька років ліміт стипендіатів, яким призначається академічна стипендія, був незмінно обмежений діапазоном від 40 до 45 % фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти.
  • Можливе збільшення «КРУшних» штрафів Давайте відверто — деякі штрафи наразі дійсно замалі. І не тільки ми це помітили, тому 18 січня зареєстровано законопроєкт № 6522.
  • Зворотна дія договору: коли це можливо? У січні установа отримала договір від постачальника, який підписано 15.01.2022. Але в ньому зазначено, що він діє з 01.01.2022. Та чи можливо застосовувати зворотну дію договору в часі до договорів, які укладають замовники? Розберемося із цим разом.
  • COVIDне відсторонення: відображаємо в Об’єднаному звіті З 09.12.2021 працівника було відсторонено від роботи за відмову щепитись проти COVID-19. До роботи він повернувся 11.01.2022. Зарплата за грудень 2021 року становить 1783,50 грн. Як відобразити період відсторонення в Об’єднаному звіті?
  • Авторський і технічний нагляд: як обліковувати витрати? Як правильно відобразити в обліку витрати на здійснення авторського та технічного нагляду: збільшити первісну вартість об’єкта чи віднести на витрати звітного періоду? Видатки проведено за КЕКВ 3142.
  • Виплати працівникам: що, коли та як враховувати? Працівникові нарахували дохід. Чи включати його в розрахунок «середньої» для оплати лікарняного, відпустки, відрядження? Чи оподатковувати такий дохід ПДФО, ВЗ та ЄСВ? Швидко знайти відповіді на ці запитання вам допоможе наша зручна таблиця.
  • Виплачуємо вихідну допомогу: чи утримувати аліменти? Установа у січні 2022 року звільняє працівників у зв’язку зі скороченням штатів із виплатою вихідної допомоги. Серед них є два працівники, які сплачують аліменти на користь неповнолітніх дітей. Чи утримувати аліменти із суми вихідної допомоги? Як оподатковується така виплата?
  • Перевірки ФСС: чого чекати? Перевірку ФСС не можна назвати приємним заходом. Сьогодні розповімо про види, строки та правила їх проведення. А також розберемо найбільш поширені помилки, які виявляють ревізори.
  • Календар бухгалтера на лютий 2022 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі