№31

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2023/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Черговість здійснення видатків оновлено: вивчаємо зміни Під час дії воєнного стану вже кожен розпорядник та одержувач бюджетних коштів знає, що для здійснення будь-яких видатків передусім слід з’ясувати, в яку саме чергу їх можна провести. Таку черговість визначає Порядок № 590*. Саме до цього нормативного документа були внесені чергові зміни постановою № 824**. Такі зміни завжди тішать наших читачів, адже означають, що коло «дозволених» видатків розширюється. Тож нумо разом розбиратися, що ж цього разу для нас підготували урядовці.
  • Велосипед: на який субрахунок оприбуткувати? Бюджетна установа придбала чотири велосипеди вартістю 8400 грн кожен. На який субрахунок їх слід оприбуткувати: 1113 чи 1015?
  • Постачальник став платником ПДВ: що робити з договором? У липні 2023 бюджетна установа уклала договір на виконання робіт. На момент укладання договору про закупівлю підрядник був платником єдиного податку за ставкою 2 %. З 01.08.2023 підрядник став платником ПДВ на загальній системі оподаткування. Чи повинен такий договір уключати суму ПДВ? Що тепер робити з укладеним договором?
  • Ремонт гідротехнічної споруди: за яким КПКВК здійснити видатки? Сільська рада має на балансі гідротехнічну споруду. Плануємо провести її ремонт. Який КПКВК застосувати?
  • Передача майна громадській організації: норма чи порушення? Чи може орган місцевого самоврядування (далі — ОМС) передати майно, а саме ноутбук, громадській організації (далі — ГО) за рішенням сесії ради?
  • Залишкова вартість = 0. Як оприбуткувати на баланс? Бюджетна установа отримала майно від іншої бюджетної установи. В Акті приймання-передачі зазначено, що первісна вартість об’єкта дорівнює сумі нарахованого зносу, тобто залишкова вартість дорівнює нулю. За якою вартістю слід зарахувати цей об’єкт на баланс?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі