№31

Бюджетная бухгалтерия, август, 2023/№ 31 Другие номера журнала ›
  • Черговість здійснення видатків оновлено: вивчаємо зміни Під час дії воєнного стану вже кожен розпорядник та одержувач бюджетних коштів знає, що для здійснення будь-яких видатків передусім слід з’ясувати, в яку саме чергу їх можна провести. Таку черговість визначає Порядок № 590*. Саме до цього нормативного документа були внесені чергові зміни постановою № 824**. Такі зміни завжди тішать наших читачів, адже означають, що коло «дозволених» видатків розширюється. Тож нумо разом розбиратися, що ж цього разу для нас підготували урядовці.
  • Велосипед: на який субрахунок оприбуткувати? Бюджетна установа придбала чотири велосипеди вартістю 8400 грн кожен. На який субрахунок їх слід оприбуткувати: 1113 чи 1015?
  • Постачальник став платником ПДВ: що робити з договором? У липні 2023 бюджетна установа уклала договір на виконання робіт. На момент укладання договору про закупівлю підрядник був платником єдиного податку за ставкою 2 %. З 01.08.2023 підрядник став платником ПДВ на загальній системі оподаткування. Чи повинен такий договір уключати суму ПДВ? Що тепер робити з укладеним договором?
  • Ремонт гідротехнічної споруди: за яким КПКВК здійснити видатки? Сільська рада має на балансі гідротехнічну споруду. Плануємо провести її ремонт. Який КПКВК застосувати?
  • Передача майна громадській організації: норма чи порушення? Чи може орган місцевого самоврядування (далі — ОМС) передати майно, а саме ноутбук, громадській організації (далі — ГО) за рішенням сесії ради?
  • Залишкова вартість = 0. Як оприбуткувати на баланс? Бюджетна установа отримала майно від іншої бюджетної установи. В Акті приймання-передачі зазначено, що первісна вартість об’єкта дорівнює сумі нарахованого зносу, тобто залишкова вартість дорівнює нулю. За якою вартістю слід зарахувати цей об’єкт на баланс?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше