№5

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2023/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Оплата за упорядкування архіву: чи можливо здійснити? Потрібно оплатити зі спецфонду за упорядкування архіву. Як правильно сформулювати призначення платежу, щоб воно відповідало вимогам Порядку № 590*?
  • Акумулятор для котла: запчастина чи МНМА? Бюджетна установа придбала акумуляторну батарею для твердопаливного котла вартістю 18300 грн. Як її правильно обліковувати: зарахувати до складу запасів чи малоцінних необоротних матеріальних активів (далі — МНМА)?
  • Тариф на електроенергію зріс: як змінити договір? Бюджетна установа у грудні 2022 року провела відкриті торги та уклала договір на постачання електроенергії. У січні 2023 року установа отримала від постачальника лист про підвищенні ціни у зв’язку із збільшенням тарифу на послуги з передачі електроенергії. Яку підставу застосовувати для укладання додаткової угоди? На який пункт постанови № 1178* зробити посилання? Чи можливо збільшити суму укладеного договору?
  • Казначейське обслуговування місцевих бюджетів: маємо зміни Мінфін наказом № 477* уніс зміни до Порядку № 938**. Останній, як відомо, регламентує казначейське обслуговування місцевих бюджетів. Пропонуємо разом розглянути основні новинки, які підготував для нас Мінфін.
  • Місцеві бюджети, готуйте гроші на зарплату педагогів Мова піде про лист Мінфіну від 27.01.2023 № 07010-07-6/2501 (далі — лист), в якому Міністерство наголосило на необхідності виділення коштів на оплату праці працівників закладів загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) з місцевих бюджетів. Що й до чого, розберемося далі.
  • Декларація з екоподатку — 2023 за новою формою Заклад освіти має опалювальний котел та є платником екологічного податку за викиди в атмосферне повітря. Дізналися, що в 2023 році бюджетні установи мають подавати нову форму декларації з екоподатку. Чи дійсно це так? Яких змін зазнала така декларація?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі