№5

Бюджетная бухгалтерия, февраль, 2023/№ 5 Другие номера журнала ›
  • Оплата за упорядкування архіву: чи можливо здійснити? Потрібно оплатити зі спецфонду за упорядкування архіву. Як правильно сформулювати призначення платежу, щоб воно відповідало вимогам Порядку № 590*?
  • Акумулятор для котла: запчастина чи МНМА? Бюджетна установа придбала акумуляторну батарею для твердопаливного котла вартістю 18300 грн. Як її правильно обліковувати: зарахувати до складу запасів чи малоцінних необоротних матеріальних активів (далі — МНМА)?
  • Тариф на електроенергію зріс: як змінити договір? Бюджетна установа у грудні 2022 року провела відкриті торги та уклала договір на постачання електроенергії. У січні 2023 року установа отримала від постачальника лист про підвищенні ціни у зв’язку із збільшенням тарифу на послуги з передачі електроенергії. Яку підставу застосовувати для укладання додаткової угоди? На який пункт постанови № 1178* зробити посилання? Чи можливо збільшити суму укладеного договору?
  • Казначейське обслуговування місцевих бюджетів: маємо зміни Мінфін наказом № 477* уніс зміни до Порядку № 938**. Останній, як відомо, регламентує казначейське обслуговування місцевих бюджетів. Пропонуємо разом розглянути основні новинки, які підготував для нас Мінфін.
  • Місцеві бюджети, готуйте гроші на зарплату педагогів Мова піде про лист Мінфіну від 27.01.2023 № 07010-07-6/2501 (далі — лист), в якому Міністерство наголосило на необхідності виділення коштів на оплату праці працівників закладів загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) з місцевих бюджетів. Що й до чого, розберемося далі.
  • Декларація з екоподатку — 2023 за новою формою Заклад освіти має опалювальний котел та є платником екологічного податку за викиди в атмосферне повітря. Дізналися, що в 2023 році бюджетні установи мають подавати нову форму декларації з екоподатку. Чи дійсно це так? Яких змін зазнала така декларація?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше