№17

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2023/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Перелік дозволених видатків розширено! Останнім часом Уряд тішить гарними новинами і вже вкотре розширює перелік видатків другої черги, передбачених п. 19 Порядку № 590*.
  • Отримали грант: чи треба реєструватися як платник ПДВ? Бюджетна установа отримала міжнародний грант у розмірі 10 млн грн. Чи необхідно у зв’язку з цим установі реєструватися як платник ПДВ?
  • Пальне для генератора використовуємо на інші цілі Закупили пальне для роботи генераторів за КЕКВ 2275. Але світло перестали вимикати, а пальне лишилося. Чи можна його використовувати для інших цілей: на заправку автівок, мотокоси для косіння трави тощо?
  • Пальне з матрезерву для ліквідації наслідків повені На початку 2023 року управління з питань цивільного захисту міської ради закупило пальне для пунктів незламності. Пальне було придбано для формування місцевого матеріального резерву. Нещодавно отримали лист-прохання про виділення з місцевого резерву пального підрозділу ДСНС для ліквідації наслідків повені. Як організувати передачу таких матеріальних цінностей? Як показати ці операції в бухобліку?
  • Перереєстрація авто: за яким КЕКВ? За рішенням сільської ради до нашої установи безкоштовно передано транспортний засіб. Потрібно провести його перереєстрацію. За яким КЕКВ слід здійснювати такі видатки?
  • Закупівля робіт з капремонту: плануємо та проводимо Бюджетна установа планує провести капітальний ремонт в гуртожитку. Очікувана вартість таких робіт — 20 млн грн. Установі вже затверджено кошторисні призначення в розмірі 1 млн грн, але цих коштів вистачить тільки на розроблення проєктно-кошторисної документації. Кошти на ремонтні роботи будуть виділяти поступово. Як правильно провести закупівлю таких ремонтних робіт? На яку суму укладати договір?
  • Бюджетний процес в умовах воєнного стану: маємо новини Постановою № 399* Уряд уніс зміни до постанови № 252**, яка регулює питання здійснення бюджетного процесу в період дії воєнного стану. Нумо разом розбиратися з цими змінами.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі