№17

Бюджетная бухгалтерия, май, 2023/№ 17 Другие номера журнала ›
  • Перелік дозволених видатків розширено! Останнім часом Уряд тішить гарними новинами і вже вкотре розширює перелік видатків другої черги, передбачених п. 19 Порядку № 590*.
  • Отримали грант: чи треба реєструватися як платник ПДВ? Бюджетна установа отримала міжнародний грант у розмірі 10 млн грн. Чи необхідно у зв’язку з цим установі реєструватися як платник ПДВ?
  • Пальне для генератора використовуємо на інші цілі Закупили пальне для роботи генераторів за КЕКВ 2275. Але світло перестали вимикати, а пальне лишилося. Чи можна його використовувати для інших цілей: на заправку автівок, мотокоси для косіння трави тощо?
  • Пальне з матрезерву для ліквідації наслідків повені На початку 2023 року управління з питань цивільного захисту міської ради закупило пальне для пунктів незламності. Пальне було придбано для формування місцевого матеріального резерву. Нещодавно отримали лист-прохання про виділення з місцевого резерву пального підрозділу ДСНС для ліквідації наслідків повені. Як організувати передачу таких матеріальних цінностей? Як показати ці операції в бухобліку?
  • Перереєстрація авто: за яким КЕКВ? За рішенням сільської ради до нашої установи безкоштовно передано транспортний засіб. Потрібно провести його перереєстрацію. За яким КЕКВ слід здійснювати такі видатки?
  • Закупівля робіт з капремонту: плануємо та проводимо Бюджетна установа планує провести капітальний ремонт в гуртожитку. Очікувана вартість таких робіт — 20 млн грн. Установі вже затверджено кошторисні призначення в розмірі 1 млн грн, але цих коштів вистачить тільки на розроблення проєктно-кошторисної документації. Кошти на ремонтні роботи будуть виділяти поступово. Як правильно провести закупівлю таких ремонтних робіт? На яку суму укладати договір?
  • Бюджетний процес в умовах воєнного стану: маємо новини Постановою № 399* Уряд уніс зміни до постанови № 252**, яка регулює питання здійснення бюджетного процесу в період дії воєнного стану. Нумо разом розбиратися з цими змінами.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше