Теми статей
Обрати теми

Організація харчування у закладі освіти шляхом аутсорсингу

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Який алгоритм організації харчування в школі шляхом аутсорсингу? Чи потрібно укладати додаткові договори з постачальником харчування щодо відшкодування комунальних послуг?

Організація аутсорсингу у школі

Як відомо, заклади загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) повинні забезпечити учнів харчуванням. Утім, далеко не кожен ЗЗСО може організувати харчування учнів самостійно. Саме у такому разі можливо піти шляхом аутсорсингу.

Принципи планування та механізм організації харчування дітей у ЗЗСО визначено Порядком № 305*.

* Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджений постановою КМУ від 24.03.2021 № 305.

Аутсорсинг — це спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає виготовлення та реалізацію готових страв оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування, з використанням матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку.

ВАЖЛИВО!

У разі організації харчування дітей шляхом аутсорсингу приготування їжі здійснюється безпосередньо у школі, з використанням приміщення їдальні та обладнання харчоблоку школи

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі