Як відомо, заклади загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) повинні забезпечити учнів харчуванням. Утім, далеко не кожен ЗЗСО може організувати харчування учнів самостійно. Саме у такому разі можливо піти шляхом аутсорсингу.
Принципи планування та механізм організації харчування дітей у ЗЗСО визначено Порядком № 305*.
Аутсорсинг — це спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає виготовлення та реалізацію готових страв оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування, з використанням матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку.
ВАЖЛИВО!
У разі організації харчування дітей шляхом аутсорсингу приготування їжі здійснюється безпосередньо у школі, з використанням приміщення їдальні та обладнання харчоблоку школи