(066) 87-010-10
Переводимо бухгалтерів в ОНЛАЙН!
Перейти до номеру
  • № 46
  • № 45
  • № 44
  • № 43
  • № 42
  • № 41
  • № 40
? За допомогою цієї функції ви зможете швидко перейти до номеру, що вас цікавить
У цьому номері :
 
  • У обране
  • Друк
  • Шрифт
  • Колір фону
  • Коментарі 0
  • В розробці
4/25
Бухгалтерський тиждень
Бухгалтерський тиждень
Листопад , 2014/№ 47

Податкова накладна — 2015: «електроний» наступ

Наказ Мінфіну України від 14.11.14 р. № 1129 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 22 вересня 2014 року № 957»

Не минуло й тижня з дня оприлюднення проекту наказу Мінфіну на офіційному сайті ДФСУ, як вже тримаємо в руках його офіційний текст.

І Мінфін має привід поспішати. Адже початок запровадження системи електронного адміністрування ПДВ (СЕА) вже не за горами. А Порядок № 957 про це СЕА ні сном ні духом.

Зверніть увагу! Оновлена форма ПН і порядок її заповнення (у редакції наказу, що коментується) «запрацюють» лише з 1 січня 2015 року! До цього моменту (у період з 01.12.14 р. по 31.12.14 р.) актуальною буде саме форма ПН, затверджена наказом Мінфіну від 22.09.14 р. № 957. Про неї ви читали у статті «Зустрічайте нову форму податкової накладної — з «лікарською» ставкою ПДВ» // «БТ», 2014, № 45, с. 14. І все зазначене в цій статті залишається в силі.

Зауважимо, що новозатверджені форму та порядок ми опублікуємо в одному з найближчих номерів — так би мовити, ближче до діла. Сьогодні ж зазначимо лише, що новий документ підіймає завісу деяких «таємниць» роботи на СЕА. А саме: деталі реєстрації ПН і РК в ЄРПН, порядок присвоєння порядкового номера ПН/РК, можливість сформувати ПК на підставі ПН 2014 року та багато чого іншого.

Про все це і навіть більше читайте в детальній статті на с. 12 цього номера.

податкова накладна додати теги змінити теги
Додайте свої теги до статті
Розділіть мітки комами. Наприклад: бухгалтерія, форма, відсотки, ПДВ, квартальний звіт. Максимальна кількість 10.
або Закрити
Ваша оцінка врахована! Оцініть статтю :
  • Добре
  • Нормально
  • Погано
Поділитися:
Коментарі до статті