Теми статей
Обрати теми

Податкова накладна — 2015: «електроний» наступ

Міністерство фінансів України
Наказ Мінфіну України від 14.11.14 р. № 1129 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 22 вересня 2014 року № 957»

Не минуло й тижня з дня оприлюднення проекту наказу Мінфіну на офіційному сайті ДФСУ, як вже тримаємо в руках його офіційний текст.

І Мінфін має привід поспішати. Адже початок запровадження системи електронного адміністрування ПДВ (СЕА) вже не за горами. А Порядок № 957 про це СЕА ні сном ні духом.

Зверніть увагу! Оновлена форма ПН і порядок її заповнення (у редакції наказу, що коментується) «запрацюють» лише з 1 січня 2015 року! До цього моменту (у період з 01.12.14 р. по 31.12.14 р.) актуальною буде саме форма ПН, затверджена наказом Мінфіну від 22.09.14 р. № 957. Про неї ви читали у статті «Зустрічайте нову форму податкової накладної — з «лікарською» ставкою ПДВ» // «БТ», 2014, № 45, с. 14. І все зазначене в цій статті залишається в силі.

Зауважимо, що новозатверджені форму та порядок ми опублікуємо в одному з найближчих номерів — так би мовити, ближче до діла. Сьогодні ж зазначимо лише, що новий документ підіймає завісу деяких «таємниць» роботи на СЕА. А саме: деталі реєстрації ПН і РК в ЄРПН, порядок присвоєння порядкового номера ПН/РК, можливість сформувати ПК на підставі ПН 2014 року та багато чого іншого.

Про все це і навіть більше читайте в детальній статті на с. 12 цього номера.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі