Теми статей
Обрати теми

Захисні додаткові заходи для представників донецько-луганського регіону

Жихарева Альфія, Жиленко Катерина

У минулому номері ми вже говорили про послаб­лення для бізнесменів сходу України, установлених Законом України від 02.09.14 р. № 1669-VII (див. «БТ», 2014, № 42, с. 4).

Законодавці пішли далі. Законом України «Про особ­ливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», що коментується, передбачено ще деякі заходи. Уваги заслуговують такі:

• ст. 3 абз. 2 — органам влади та їх посадовим (службовим) особам, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності заборонили дискримінацію, переслідування та притягнення до відповідальності осіб з приводу подій, які мали місце в Донецькій, Луганській областях. Тим же роботодавцям потрібно бути обережними, оскільки «на горизонті маячить» кримінальна відповідальність згідно зі ст. 161 ККУ «Порушення рівноправ’я громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками»;

• ст. 7 абз. 2 — говорить про держпідтримку, яку надаватиме держава у формі запровадження особливого економічного режиму здійснення господарської та інвестиційної діяльності (що відрізняється від загального), спрямованої на відновлення об’єктів промисловості, транспортної та соціальної інфраструктури, житлового фонду, переорієнтацію промислового потенціалу, створення нових робочих місць, залучення інвестицій і кредитів для відновлення та розвитку об’єктів, розташованих в окремих районах Донецької та Луганської областей. ВЕЗ «Крим» ми вже знаємо («БТ», 2014, № 40, с. 4, 19). Очевидно, все ж таки йдеться про щось інше.

(Закон України від 16.09.14 р. № 1680-VII, діє з 18.10.14 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі