Теми статей
Обрати теми

Грошове забезпечення учасників АТО звільнили від ВЗ

Верховна Рада України, Жиленко Катерина
На період проведення АТО військовим збором не обкладаються доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців і працівників ЗСУ, Нацгвардії України, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших створених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в АТО (п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ).

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги визначає КМУ.

Будьте уважні! Тут не йдеться про збережений середній заробіток мобілізованих працівників. Для цього є своє звільнення. Хоча фіскали схильні застосовувати звільнення вибірково залежно від того, вимагає роботодавець компенсації з бюджету чи ні («БТ», 2015, № 22, с. 31; № 23, с. 7).

(Закон України від 18.06.15 р. № 548-VIII, набув чинності з 09.07.15 р., але вводиться в дію з 09.09.15 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі