Теми статей
Обрати теми

Механізм акумулювання ПДВ приведено у відповідність до чинного законодавства

Кабінет Міністрів України, Жиленко Катерина, Краченко Дар’я, Децюра Сергій
Постанова Кабміну від 05.05.15 р. № 262 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 р. № 11»

Про те, що з початку 2015 року сільськогосподарські підприємства, як і всі інші платники ПДВ, будуть працювати через систему електронного адміністрування ПДВ (СЕА), було відомо ще до початку цього року. Але Кабмін так і не спромігся вчасно (до початку цього року) привести свої нормативно-правові акти у відповідність до вимог чинного законодавства. Тому у сільгосппідприємств з початком тестової роботи СЕА виникло чимало питань з приводу акумулювання спецрежимного ПДВ.

Тепер же ці проблеми відійдуть у небуття. Річ у тім, що Кабмін постановою, яка коментується, нарешті спромігся підкоригувати Порядок акумулювання ПДВ*.

* Порядок акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, затверджений постановою КМУ від 12.01.11 р. № 11.

Тепер у цьому Порядку прямо вказано, що на спецрахунок кошти надходять не напряму з поточного рахунка платника ПДВ, а через електронний ПДВ-рахунок. Тобто сільгосппідприємство перераховує кошти на електронний ПДВ-рахунок (як це зробити — читайте у «БТ», 2015, № 12, с, 19), і тільки потім Держказначейство за поданням ДФСУ направить їх на спецрахунок (нова редакція п. 3 Порядку акумулювання ПДВ).

Також із цього Порядку було виключено положення про подання контролерам копії платіжних доручень про фактично зараховані на спеціальний рахунок суми ПДВ за кожний звітний (податковий) період.

Постанова, що коментується, набирає чинності з дати опублікування (на момент підготовки номера не опублікована).

Теги ПДВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі