Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

7 КВІТНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звітів з праці (ф. № 1-ПВ, місячна та ф. № 1-ПВ, квартальна) за січень — березень 2016 року.

8 КВІТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв (ф. № 1-ОА) за березень 2016 року оптовиками (форми звіту для роздробу ф. № 1-РА, затверджені наказом Мінфіну від 11.02.16 р. № 49 // «БТ», 2016, № 12, с. 4, але вони ще не чинні);
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів (ф. № 1-ОТ) за березень 2016 року оптовиками (форми звіту для роздробу ф. № 1-РТ теж ще не набрали чинності);
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за березень 2016 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно (подаємо за старою формою).

11 КВІТНЯ (ПОНЕДІЛОК)

Закінчується строк подання:

  • заяви на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ) тими суб’єктами господарювання, які в I кварталі 2016 року перебували на ЄП без ПДВ, а з 01.04.16 р. перейшли на загальну систему оподаткування і при цьому відповідають критеріям обов’язкової ПДВ-реєстрації (обсяг оподатковуваних операцій за останні 12 місяців перевищив 1 млн грн.).

14 КВІТНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк сплати:

  • штрафних санкцій до Фонду соціального захисту інвалідів за нестворення у 2015 році на підприємстві (у ФОП) робочих місць для інвалідів.

15 КВІТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (КОРО) і розрахункових книжок (РК) за ф. № ЗВР-1 та Довідки про використані розрахункові книжки за березень 2016 року тими суб’єктами, які застосовували КОРО та РК. Про нові форми цих документів читайте у «БТ», 2016, № 10-11, с. 6.

Календарні нотатки

Поговоримо про правила визначення роботодавцями розміру адміністративно-господарських санкції (далі — АГС) за невиконання «інвалідного» нормативу у 2015 році.

Розмір АГС установлюється за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте ним, та сплачується не пізніше 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення. Розмір АГС визначається у такому розмірі:

• якщо у роботодавця працюють від 8 до 15 осіб — половина середньорічної зарплати;

• якщо у роботодавця працюють 15 і більше осіб — одна середньорічна зарплата.

Важливо! Фонд наполягає, що обов’язок працевлаштовувати інвалідів покладено саме на роботодавців. А тому сам факт невиконання «інвалідного» нормативу робить роботодавця порушником і зобов’язує сплатити АГС. Але це не так. І це підтверджують суди (див. постанови ВСУ від 17.09.13 р. у справі № 21-232а13, від 26.06.12 р. у справі № 21-105а12 тощо). Вони вважають, що обов’язок підприємства — створити робочі місця для інвалідів, а пошуком інвалідів для працевлаштування має займатися Фонд. Щоб уникнути покарання, необхідно довести, що ви виконали всі дії щодо забезпечення працевлаштування інвалідів. Зокрема, поінформували про потребу в інвалідах у Звіті за ф. № 3-ПН.

Увага! Крім АГС, можна отримати й адмінштраф у розмірі від 10 до 20 нмдг (від 170 до 340 грн.) ( ч. 2 ст. 1881 КпАП). Детально про накладання такого штрафу читайте у «БТ», 2016, № 6, с. 39.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі