Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

7 ГРУДНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за січень — листопад 2016 року.

9 ГРУДНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв оптовиками (ф. № 1-ОА) та роздрібними торговцями (ф. № 1-РА) за листопад 2016 року*;
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів оптовиками (ф. № 1-ОТ) та роздрібними торговцями (ф. № 1-РТ) за листопад 2016 року*;

* 10.11.16 р. Держрегуляторна служба повідомила, що дію форм звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв роздрібними торговцями (ф. № 1-РА) та звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів роздрібними торговцями (ф. № 1-РТ) призупинено з 05.09.16 р. Однак податківці цей факт ігнорують. Тому до того часу, поки податківці не визнають, що ці форми є недіючими, радимо все одно їх подавати (див. також «БТ», 2016, № 47, с. 9).

  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за листопад 2016 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

15 ГРУДНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за листопад 2016 року.

16 ГРУДНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • заяви про перехід з I кварталу 2017 року на спрощену систему оподаткування. До заяви потрібно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік. Якщо йдеться про суб’єкта, який хоче перейти до групи 3 на ставку ЄП 3 %, то в цей самий строк потрібно подати заяву на ПДВ-реєстрацію;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП або про перехід «всередині» однієї групи на іншу ставку ЄП (без/з ПДВ). Якщо відбувається перехід на ставку ЄП з ПДВ, у цей самий строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

Календарні нотатки

Сьогодні розглянемо питання, що турбує усіх суб’єктів господарювання, які переходять на спрощену систему податку з I кварталу 2017 року: чи можна подати заяву на реєстрацію єдиноподатником в електронній формі?

Для переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву (коли її слід подати, див. вище).

Така заява подається за вибором платника податків в один із таких способів ( п.п. 298.1.1 ПКУ):

• особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

• надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

• засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП.

Тому на перший погляд здається, що перепон для цього не існує.

Водночас контролери визнають (див. категорію 108.01.01 ЗІР ДФСУ), що подати таку заяву в електронному вигляді на сьогодні неможливо. Справа в тому, що можливість подання такої заяви засобами електронного зв’язку в електронній формі наразі не реалізовано.

Таким чином, через відсутність технічних можливостей подати заяву на реєстрацію єдиноподатником в електронній формі неможливо. Тож доведеться подати заяву до контролюючого органу особисто або поштою.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі