Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

15 ЧЕРВНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • Звіту про використання КОРО (РК) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за травень 2016 року тими суб’єктами, які не подають інформацію з РРО по дротових або бездротових каналах зв’язку (застосовують тільки КОРО і РК);
  • заяви про перехід з III кварталу 2016 року на сплату ЄП;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП або ставки ЄП «всередині» групи. Якщо відбувається перехід на ставку ЄП з ПДВ, то в цей самий строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

17 ЧЕРВНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк сплати:

  • авансового внеску з ЄП за червень 2016 року ФОП груп 1 і 2.

Закінчується строк подання:

  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування особами, які хочуть відмовитися від роботи на ЄП з III кварталу 2016 року;
  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування за підставою «Внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку» платниками ЄП з груп 1 і 2 (підприємці), в яких у травні змінилися: податкова адреса / місце провадження господарської діяльності / види господарської діяльності.

21 ЧЕРВНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк сплати:

  • сум ЄСВ з нарахованого, але не виплаченого доходу за травень 2016 року (крім гірничих підприємств).

Закінчується строк подання:

  • податкової декларації з ПДВ за травень 2016 року платниками-«місячниками»;
  • податкової декларації з плати за землю за травень 2016 року платниками, які подають таку декларацію щомісяця;
  • звіту про суми нарахованої зарплати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ до фіскальних органів (ф. № Д4, додаток 4 до Порядку від 14.04.15 р. № 435) за травень 2016 року. Подаємо за «старою» формою (див. «БТ», 2016, № 23, с. 46);
  • декларації акцизного податку за травень 2016 року;
  • декларації з рентної плати за користування надрами (додаток 2) та за користування радіочастотним ресурсом України (додаток 4) за травень 2016 року.

Календарні нотатки

Сьогодні поговоримо про подання декларації з плати за землю за земельні ділянки, на яких знаходиться щойно придбаний будинок. У цьому випадку слід розглядати два варіанти:

• земля продавалася разом із будинком, що на ній знаходиться;

• земля під будинком знаходиться у державній чи комунальній власності, а тому для її використання слід укласти договір оренди.

У першому випадку, коли земля продається разом із будинком, платником плати за землю (а саме земельного податку) буде новий власник землі з дати держреєстрації права власності на таку земділянку ( п. 287. 6 ПКУ). При цьому декларацію слід подати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, в якому була проведена держреєстрація права власності ( п. 286.4 ПКУ).

У випадку коли придбаний будинок знаходиться на земділянці держ- чи комунвласності, то сплачувати орендну плату буде орендар такої земділянки з дати укладання договору оренди ( п. 288.1 ПКУ). Декларацію подаєте протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, в якому укладено договір оренди ( п. 286.4 ПКУ). До цієї дати платником орендної плати буде попередній власник. Про можливість компенсації йому орендної плати до переоформлення такого договору без нарахування ПДВ читайте у «БТ», 2016, № 22, с. 27.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі