Теми статей
Обрати теми

Якщо потрібен РРО — то на кожній торговельній точці

Чи необхідно застосовувати РРО або РК і КОРО в усіх господиницях фізособі-підприємцю на єдиному податку (ФОП-ЄП), який реалізує пиво в одній зі своїх господиниць, якщо в інших він продає тільки супутні товари?

Реєстратори розрахункових операцій (РРО) не застосовують ФОП-ЄП груп 2 і 3 за умови, що обсяг доходу, отриманого ними протягом календарного року, не перевищує 1 млн грн. ( п. 296.10 ПКУ). У разі порушення порогового обсягу застосування РРО для ФОП-ЄП стає обов’язковим.

При цьому місцем проведення розрахунків буде ( ст. 2 Закону про РРО):

• місце, де здійснюються розрахунки з покупцем;

• місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг).

Незважаючи на те що пиво віднесене до алкогольних напоїв, ФОП-ЄП груп 2 і 3, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом в пляшках і бляшанках, мають право проводити розрахункові операції без застосування РРО (застосовують РК і КОРО) до досягнення ними протягом календарного року обсягу доходу в розмірі 1 млн грн.*.

* З цим контролери погоджувалися і раніше (див. лист ДФСУ від 08.09.15 р. № 19201/6/99-95-42-01-16-01 // «БТ», 2015, № 38, с. 9).

Реалізація такими платниками алкогольних напоїв, у тому числі пива на розлив, можлива тільки за умови наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і застосування РРО.

Висновок: якщо ФОП-ЄП групи 2 або 3 реалізує пиво тільки в одній з господиниць, то така особа зобов’язана проводити розрахункові операції в однаковому порядку в усіх структурних підрозділах, у тому числі застосовувати РРО або РК і КОРО. Оскільки законодавством передбачені РРО-вимоги щодо суб’єкта господарювання, а не до його структурних підрозділів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі