Теми статей
Обрати теми

Новий «трансфертний» Звіт: до пари ПКУ

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я
Наказ Мінфіну України від 18.01.16 р. № 8 «Про затвердження форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції»

Мінфін оновив форму Звіту про контрольовані операції (далі — Звіт) і додатків до нього. Цього вимагали поправки у правилах трансфертного ціноутворення, унесені минулого року («БТ», 2015,  7, с. 38;  37, с. 25).

Тепер можна подати не лише уточнюючий, а й звітний новий Звіт (якщо помилки виявили до граничного строку подання). Для цього з’явилося відповідне поле «Звітний новий». Також є нові поля для зазначення найменування контролюючого органу, в якому платника взято на облік, і кількість додатків до Звіту.

Таблична частина розділу «Загальні відомості про контрольовані операції» скоротилася на 2 колонки: уже не потрібно вказувати статус особи та загальну суму операцій з контрагентом.

У додатку також є зміни. Не потрібно буде вписувати адресу, зазначену в договорі (контракті). Таблична частина додатка також «схудла» на 2 графи:

• при описі предмета контрольованої операції (КО) не потрібно вказувати код Держкласифікатора продукції і послуг (ДК 016:2010);

• не потрібно вказувати курс валюти;

• не потрібно вказувати дані про звичайну ціну: коди підстави для визначення звичайної ціни, метод визначення ціни КО, джерела інформації для визначення звичайної ціни та власне звичайну ціну.

Замість цього потрібно вписати код методу визначення відповідності умов КО принципу «витягнутої руки», показник рентабельності та його цифрове значення, а також інформацію про групування КО. Потрібні коди можна знайти в наказі, що коментується.

Підкоригували також Інформацію про пов’язаність осіб: цю таблицю структурували згідно з оновленим п.п. 14.1.159 ПКУ.

Порядок складання Звіту також підправили під оновлену ст. 39 ПКУ.

Наказ діє з 04.03.16 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі