№17

Бухгалтер 911, квітень, 2015/№17 Інші номери журналу ›
  • Ув’язування Витягу із СЕА та ПДВ-декларацій Досить часто на «гарячій лінії» нас запитують: — як формується той чи інший показник Витягу із системи електронного адміністрування ПДВ (форма j1401202)? — чому дані цього Витягу можуть не збігатися з даними ПДВ-обліку? — чи потрібно щось робити, якщо має місце така розбіжність? Пропонуємо детально розібратися з цими питаннями.
  • Списуємо ПММ: норми, документи, нестандартні моменти Як правильно списати ПММ в умовах податкової реформи? Чим задокументувати такі операції? Чи є якісь особливості при списанні ПММ для роботи автомобілів на газобалонному та газодизельному обладнанні? Давайте розберемося разом, принагідно «зачепивши» й інші актуальні проблеми.
  • Строк позовної давності: як обчислювати та застосовувати? Строк позовної давності має важливе значення не лише для юристів, а й для бухгалтерів. Ця стаття має на меті ознайомити вас з деякими нюансами, що мають місце при визначенні/застосуванні позовної давності (ПД).
  • А ліцензія у вас є? Звичайно... ні! (ліцензійні news) З 28.06.2015 р. набуде чинності Закон № 222*. Хороший Закон... Він полегшить життя тим, хто так чи інакше має справу з ліцензіями: одні ліцензії скасують, інші — подешевшають і практично всі вони стануть «вічними» (безстроковими). З нетерпінням чекаєте на подробиці? Із задоволенням ділимося з вами!
  • «Диво-пастка» проміжних періодів: чи є панацея? Правила* визначення дивідендного авансового внеску (ДАВ), що запрацювали з початку року, трохи перехвалили. Причому зрозуміло це стало, коли минув І квартал... Справа ось у чому: тим, хто прийняв рішення «роздати» за його результатами дивіденди, хочеш не хочеш, а сплачувати внесок доведеться «по повній» без будь-яких вирахувань. Та чи все так погано? Давайте разом це і з’ясуємо!
  • РРО в інтернет-магазині: «шифри» податківців У журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 13, ми виклали свою точку зору з приводу застосування РРО в інтернет-магазинах. Не мовчать і податківці — ДФСУ спробувала дати свої поради в листі від 30.03.2015 р. № 6556/6/99-99-22-07-03-15. Щоправда, звучать вони так, неначе написані іншою мовою, зрозумілою лише фіскалам. Наше завдання — перекласти їх людською мовою, щоб з’ясувати, що ж урешті-решт намагалися сказати податківці.
  • Бензиновий генератор — майже ядерна бомба Враховуючи, що за бензиновий генератор доведеться сплатити ще й екологічний податок, з точки зору оподаткування він явно «заважкий». Однак позиція податківців чітка та зрозуміла: «відкрутитися» власнику (або, як у листі ДФСУ, орендарю) такого генератора не вдасться. Зате виграє власник, що здає стаціонарний генератор в оренду. Адже йому «брязкати гаманцем» не доведеться. Подробиці — далі.
  • «Вхідний» ПДВ за касовими чеками, що не потрапив до ПК: як обліковувати? Ситуації, коли за день за чеком(ами) придбавають товарів на суму, що перевищує 200 грн. (без ПДВ), є непоодинокими. Згідно з вимогами ПКУ в таких випадках «вершок» суми «вхідного» ПДВ відносити до ПК з ПДВ заборонено. Тому питання, як правильно відобразити в бухобліку суму «понадлімітного» ПДВ, має зацікавити багатьох. Ви серед них? Тоді ця стаття для вас.
  • Екоподаток, плата за воду за I квартал: «нове старе» З 01.01.2015 р. перекроїли правила обкладення багатьма податками. Щодо екоподатку нововведення не змінили загального механізму справляння, хоча дещо уточнили перелік його платників. У частині використання води «минулорічний» спецводозбір і плату за надра об’єднали в один платіж — рентну плату. Обговоримо, що потрібно врахувати при поданні звітності за I квартал за цими платежами.
  • Ребуси демобілізації, або Як врахувати період мобілізації при розрахунку страхових виплат Ваші працівники демобілізувалися та вийшли на роботу? Як розрахувати їм середню зарплату в разі їх хвороби, якщо на розрахунковий період припадає період мобілізації? Чи зарахується така військова служба до «лікарняного» страхового стажу? Пропонуємо вашій увазі відповіді на ці запитання.
  • «Військовий» заробіток у розрахунку відпускних Працівник був призваний на військову службу у зв’язку з мобілізацією з 18.03.2014 р. Середньоденний заробіток, за яким оплачували весь період мобілізації, — 200 грн. Працівника демобілізували 06.03.2015 р. З 10.03.2015 р. він став до виконання своїх посадових обов’язків. 30 березня 2015 року працівник іде в основну щорічну відпустку тривалістю 24 календарні дні. На підприємстві встановлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними (субота та неділя). У бухгалтера виникла проблема з розрахунком відпускних. Давайте її вирішимо!
  • «Лікарняно-відпускна суміш» при звільненні Працівник з 1 по 31 березня 2015 року був у щорічній відпустці. Перебуваючи у відпустці, він подав заяву про звільнення за власним бажанням. 31 березня трудовий договір з працівником було розірвано. При проведенні остаточного розрахунку з його зарплати проведено відрахування за 8 днів щорічної відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року. У квітні такий працівник надав листок непрацездатності, виданий в установленому порядку (хворів з 23.03.2015 р. по 31.03.2015 р.) включно. Як бути із сумою відпускних, нарахованих за дні хвороби?
  • ВЗ з ФОП: відповіді на гарячі запитання У загальних рисах питання сплати ВЗ з доходів ФОП ми вже розбирали на сторінках «Бухгалтер 911», 2015, № 6. Але тоді більше з позиції того, хто виплачує дохід ФОП. Тепер же розберемо декілька питань вже, так би мовити, з позиції самого ФОП.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі