№30

Бухгалтер 911, липень, 2016/№30 Інші номери журналу ›
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: від рядка до рядка На порозі — подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за 2 квартал 2016 року. І хоча в новій версії більшість роботодавців подають його вже не вперше, знання зайвими не бувають. Тому, щоб у найвідповідальніший момент не вскочити в халепу, пропонуємо вам ще раз уважно пройтися рядками цієї форми звітності та врахувати всі важливі нюанси її заповнення. Готові? Тоді почнемо, друзі!
  • Звітність з ЄСВ: якщо не продовжили «інвалідну» довідку На підприємстві працює працівник, якому згідно з довідкою до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії було встановлено інвалідність на строк до 12.04.2016 р. Для підтвердження групи інвалідності працівник повинен був пройти черговий переогляд, проте він його не пройшов, а підприємство не відстежило цей момент і продовжувало нараховувати ЄСВ на базу нарахування, визначену за цим працівником, за ставкою 8,41 %. Помилку виявлено в червні 2016 року. У цьому ж місяці було донараховано та сплачено до бюджету суму ЄСВ за квітень і травень 2016 року. Як такі виправлення відобразити у звітності з ЄСВ?
  • Вибуття основних засобів в обліку єдиноподатників: юросіб та підприємців Податковий облік вибуття основних засобів для юросіб на єдиному податку має свою специфіку. Для підприємців на спрощенці в цьому аспекті також є деякі цікавинки. Пропонуємо систематизувати ці запитання за допомогою нашої статті.
  • Податок на прибуток: декларуванню час Перше півріччя вже позаду, тому квартальним платникам податку на прибуток настав час відзвітувати за цей період. По суті, жодних змін, відколи ми востаннє говорили про «прибуткову» звітність, не відбулося, тому пропонуємо лише освіжити в пам’яті основоположні моменти її подання.
  • Помилки в податковій накладній: коли важливо виправити, коли ні Помилки, допущені в податковій накладній, частіше помічає покупець. Це і зрозуміло, адже такі помилки можуть поставити під загрозу його право на податковий кредит. Ось чому покупець при перевірці ПН максимально уважний. Але постачальнику помилки теж ні до чого. Адже деякі з них можуть призвести до викривлення суми податкових зобов’язань. А там і до штрафів недалеко. Водночас пам’ятайте: є такі помилки, на які і покупець, і постачальник можуть не звертати уваги. Які помилки важливо виправити, а про які можна забути? Про це — прямо зараз.
  • Ви запитували на семінарі: частина 1 — ПДВ Вам, мабуть, відомо, що 12 — 13 липня наша редакція проводила цикл семінарів, присвячених ПДВ та податку на прибуток. У цьому номері ми наведемо для вас низку запитань, які ставилися лекторам. Сьогодні зосередимося лише на тих, що були присвячені ПДВ. При цьому зізнаємося: частиною з них ми були відверто здивовані.
  • Фізособи та «нерухомий» податок: а якщо винна... пошта? У минулому номері ми розповідали, що необхідними для нарахування податку на нерухомість даними щодо фізосіб податківці володіють не завжди*... У результаті податкові повідомлення-рішення, які, по-хорошому, повинні знайти свого адресата, податківці можуть і не надіслати. Сьогодні розглянемо дещо іншу ситуацію: якщо результат такий самий, але стороною, яка «провинилася», виявилися навіть не вони, а... пошта.
  • Підприємець помилився в річному ЄСВ-звіті за формою № Д5... Форму № Д5 раз на рік подають усі підприємці: і загальносистемники, і єдиноподатники. Завдяки їй нараховується пенсійний стаж. Але що робити, якщо після подання цього звіту з’ясується, що в ньому допущено помилку? Про це сьогодні й піде мова.
  • Здавання в оренду, нерухомість, спрощенка: варіанти «схрещування» Підприємець-загальносистемник хоче взяти приміщення в оренду. Власник приміщення — платник єдиного податку групи 2, а отже, для нього буде порушенням здати в оренду приміщення загальносистемнику. Чи можна в такому разі взяти у нього приміщення в оренду як у звичайного громадянина? Чи має значення той факт, що в Реєстрі платників єдиного податку у нього є вид діяльності «оренда»?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі