№26

Бухгалтер 911, червень, 2016/№26 Інші номери журналу ›
  • Виправляємо помилки в додатках до декларації з ПДВ Яким чином (керуючись яким принципом) виправляють помилки, допущені в додатках до ПДВ-декларації (додатках Д1, Д2, Д3, Д4, Д5, Д6, Д7)? Чи потрібно в разі їх виправлення, наприклад, подавати повністю наново складені правильні додатки або ж достатньо виправлення провести на різницю — суму уточнення (суму помилки)? Про це розповімо в сьогоднішній статті.
  • Повернути своє: переплати з ПДВ — можливості їх використання/заліку Законодавці придумали досить хитромудрі схеми адміністрування ПДВ. Наприклад, чого тільки варті різні механізми сплати ПДВ за поточною декларацією та за УР. Усе це призводить до того, що у платників можуть накопичитися надлишкові кошти на ПДВ- або особовому рахунку. А з бюджетним відшкодуванням (БВ) «грошима» багато хто з платників взагалі не хочуть зв’язуватися. Але, наприклад, не проти б його пустити в рахунок сплати інших податків. Як і коли можна розпорядитися «надлишковими» ПДВ-сумами — про це й ітиметься.
  • Субсидії: оформляємо з урахуванням останніх змін Програма надання субсидій сьогодні є однією з найбільш затребуваних у державі. Це й зрозуміло, адже тарифи на житлово-комунальні послуги (ЖКП) постійно зростають. Урядовці вже не вперше змінювали механізм надання та оформлення субсидії. Основна мета: спростити та удосконалити процедуру їх надання. Чого чекати від квітневої «порції» правок і чи наблизять вони нас до задекларованої мети?
  • Бонуси від виробника/дистриб’ютора за високі досягнення — палиця на два кінці ПДВ-обліку Забезпечити продаж товару, як правило, навіть є більш важливим, ніж виготовити його... Звучить дивно, однак практика це здебільшого підтверджує. Наприклад, виробники/офіційні дистриб’ютори з цією метою часто залучають оптовиків / роздрібних продавців, щоб ті різними способами домагалися збільшення обсягів продажів конкретних товарів. Натомість, з метою стимулювання відповідної активності, вони надають бонуси. Причому, на жаль, до ПДВ-обліку таких сум податківці, як і раніше, ставляться максимально фіскально (щоправда, часто платники самі в цьому винні). Саме це ми зараз і обговоримо.
  • Дооцінка/уцінка основних засобів: проводимо грамотно У позаминулому номері ми порушували тему «продовження життя» основних засобів (ОЗ). Серед іншого говорили про їх дооцінку. Сьогодні детальніше розглянемо тему дооцінки/уцінки їх вартості. Коли проводиться ця процедура? Чи є вона обов’язковою? Як впливає на бухгалтерський і податковий облік? Коли може виручити, а коли — зашкодити? Обговоримо також і її облікові наслідки.
  • Індексуємо зарплату за червень 2016 року Декілька місяців поспіль ми індексували зарплату на один і той самий коефіцієнт індексації — позначався вплив підвищеного порога індексації. Однак у червні 2016 року коефіцієнти індексації, а також суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця) зовсім інші!
  • Навпіл... одне кафе дісталося нам, або Два ФОП під одним дахом Як відомо, ППЄПам заборонено торгувати «міцним» алкоголем. Можна лише пивом і столовим вином. Та й то, продажі того ж алкогольного пива пов’язані з необхідністю встановлювати РРО / застосовувати КОРО з РК. Ось тут і виникає ідея: а що коли випивкою в цьому самому кафе торгуватиме ФОП на загальній системі? Цілком реально. Якщо хочете знати, як все правильно організувати, — приєднуйтеся!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі