№38

Бухгалтер 911, вересень, 2016/№38 Інші номери журналу ›
  • Утримуємо із зарплати, не порушуючи при цьому КЗпП Не часто, але іноді трапляється, що бухгалтеру доводиться утримувати із зарплати працівника не лише податки і внески, а ще й, наприклад, аліменти, суми надміру виплачених відпускних/лікарняних тощо. А чи дозволяє наше законодавство робити такі «інші», неподаткові відрахування? Зазирнемо до першоджерела...
  • Декомунізація і форма № 20-ОПП: як уникнути відповідальності Тема декомунізації з’являлася у нас на сторінках уже не один раз1. Отже, у частині подання форми № 20-ОПП2 ми зазначали, що подавати її потрібно, якщо де-юре змінилося місцезнаходження об’єктів оподаткування. А от конкретні строки для цього наведено лише в рекомендаціях ДФСУ. Але податківці загрожують штрафами у разі виявлення неподання форми. Як же «відбитися» від санкцій, якщо ви цього все ж не зробили?
  • Електронне відправлення декларацій, податкових накладних: нюанси у строках прийняття Приводом для сьогоднішньої статті стали численні запитання відвідувачів бухпорталу buhgalter911.com стосовно прийняття податківцями електронних податкових документів. Яку дату вважати часом подання електронної звітності: дату отримання квитанції № 1 чи квитанції № 2? Чи можна подавати звітність в останній день подання після 18:00? До якої години можна реєструвати податкові накладні?
  • Відпустка, лікарняний, премія і матдопомога — усе в одному флаконі: як розрахувати лікарняні Початок, можна сказати, традиційний. Працівниця принесла лікарняний лист за період хвороби... А далі почалося. У розрахунковому періоді працівниці було нараховано: зарплату, лікарняні, відпускні, матдопомогу, премію. Повний букет. Як усе це врахувати при розрахунках — далі й розповімо.
  • Звіт з ЄСВ: працівниця звільнилася у відпустці до 3 років Працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років, вирішила звільнитися за власним бажанням. У такому разі, як правило, у бухгалтерів виникають однотипні запитання щодо заповнення Звіту за формою № Д4. Що ж, у нас є на них відповіді.
  • Дивіденди отримано: розбираємося в обліку Приводом для написання статті стала поява листів Мінфіну. Усі вони присвячені питанню отриманих дивідендів та пов’язаного з ними коригування у високодохідних платників податку на прибуток та в тих, хто не відмовився від різниць. Його ми й розглянемо у цій статті.
  • У ф. № 1ДФ неправильний податковий номер: наш суд най... З моменту своєї появи на світ «штрафний» п. 119.2 ПКУ, що карає за помилки у ф. № 1ДФ, страшенно полюбляли контролери. Адже він, в окремих випадках, дозволяє штрафувати податкових агентів навіть за помилки, які вони самостійно виявили та виправили. Та не всі покірно сплачують такі штрафи. Є ті, хто готовий захищати свою правоту в суді. Шанси є!
  • Первинні документи: коли «спрацюють», а коли й ні Після того як було дано «зелене світло» витратам, не пов’язаним із госпдіяльністю, податківці були вимушені шукати нову «лазівку» для утиску платників податків. А саме «викошування» витрат і податкового кредиту з ПДВ. Тому «під приціл» потрапили первинні документи*. Про можливі пертурбації, пов’язані з ними, зараз і поговоримо.
  • Використання ПММ: судова практика Списання ПММ податківці завжди перевіряють особливо прискіпливо. І якщо раніше, доводячи негосподарність використання палива, вони намагалися зняти податкові витрати, то тепер взялися за податковий кредит. Що думають суди щодо таких претензій податківців, розглянемо в сьогоднішній статті.
  • Оренда в спадщину, або Що робити з діяльністю померлого підприємця Підприємець, який здавав в оренду нерухомість, помер. При цьому в нього залишилося безліч укладених договорів оренди з великими підприємствами, а у таких підприємств перед ним — непогашені борги. У зв’язку з цим у спадкоємців виникає низка запитань: що робити з держреєстрацією померлого, чи можна їм отримати борги від орендарів тощо. Відповіді на них можна знайти в цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі