№10

Бухгалтер 911, березень, 2017/№10 Інші номери журналу ›
  • «Кадрова азбука»: Правила внутрішнього трудового розпорядку У випуску № 8 ми розібралися зі штатним розписом. Хто наступний? Правила внутрішнього трудового розпорядку. Як їх скласти? Про це — сьогодні.
  • Форма № 20-ОПП: сьогодення і майбутнє Не встигнемо й оком змигнути, як повідомлення про об’єкти оподаткування істотно видозміниться. З’ясуємо, до чого слід готуватися, і нагадаємо, як чинити зараз, поки зміни не «побігли».
  • ПДВ-реєстрація/перереєстрація/анулювання реєстрації: «хітові» запитання ПДВ-«плиг-скік» — не мультяшний екшн. Тут усе «для дорослих». Забувся, замріявся, прорахувався — отримай «призові». Тому не тягнутимемо, а відразу перейдемо до популярних практичних запитань з реєстрації/анулювання ПДВ-реєстрації.
  • З 1 березня — нова форма податкової накладної Ніхто не чекав такої каверзи від Мінфіну, але це правда! «Урядовий кур’єр» легко впорався із завданням надрукувати два номери газети від однієї дати і вуаля... з 1 березня 2017 року дійсно набула чинності нова форма податкової накладної. Що помінялося і як тепер бути — розповімо в сьогоднішній статті.
  • Як платити ПДВ за уточненкою — підказка з проекту На сайті ДФСУ (http://sfs.gov.ua) обнародуваний проект змін до Порядку електронного адміністрування ПДВ. Цікавий він передусім тим, що в ньому описані деталі сплати ПДВ при поданні уточнюючих розрахунків. До чого ж готуватися платникам?
  • 50 тисяч готівкою. Хто у справі? Радше, не хто, а що (у сенсі, які розрахунки) підпадає під готівкові обмеження, встановлені п. 1 постанови № 210 це питання «заграло новими кольорами». Поринемо ж у подробиці!
  • Операція «ліквідація»: розраховуємося із засновниками У минулому номері, розглядаючи тему ліквідації юрособи, ми коротко описували порядок розрахунків із засновниками. У рамках цієї статті приділимо цій темі пильнішу увагу.
  • Соцстрахівські обмеження: 3200 «рулює» Ситуація. Працівниця пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 30.01.2017 р. Період відпустки був сплачений з урахуванням верхнього спеціального обмеження 6400 грн. (3200 грн х 2). Допомога була отримана і виплачена. Але тепер фахівці Фонду соцстраху наполягають на тому, що потрібно було застосовувати обмеження 3200 грн. (1600 грн х 2). Чи мають вони рацію?
  • Нові вимоги до бухпервинки — роз’яснення від Мінфіну Мінфін підлив масла у вогонь, яким «горить» із січня тема бухпервинки. Ідеться про його лист від 16.02.2017 р. № 31-11410-06-5/4339. За яких умов рахунок-фактура може визнаватися первинним документом? Мінфін висловився…
  • Безкоштовні передачі: знову двічі нараховуємо ПДВ? До лояльних роз’яснень податківців платники завжди ставляться з обережністю. І не даремно. Адже «хороші» роз’яснення нерідко потім змінюються на фіскальні. І новий лист податківців, присвячений нарахуванню ПДВ при безкоштовній передачі, — чергове тому підтвердження. Схоже, податківці знову за «подвійне» нарахування ПДВ при безкоштовних постачаннях.
  • Відособлений підрозділ з РРО: коли потрібна касова книга? У цьому питанні стався розворот на 180º, і винен у всьому НБУ, а вірніше, його лист від 21.11.2016 р. № 50-0004/95398, що нещодавно «сплив». Давайте розберемося, чого тепер хоче регулятор!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі