Теми статей
Обрати теми

Відбулося! «Дотягування» бази ЄСВ і страховий стаж

Огай Олена, експерт з питань оплати праці, buhgalter911@mail.ua
«Усе добре, що добре закінчується». Є позитивні роз’яснення від ПФУ, що стосуються визначення страхового стажу за тими працівниками, за якими роботодавець сплачує ЄСВ з мінзарплати, незважаючи на те що їх зарплата менше «мінімалки». І є вже відповідні зміни в законодавстві. Розбираємося.
страховий стаж, ЄСВ з мінзарплати

ПФУ передумав

Отже, детальніше. Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ роботодавцям потрібно виконувати зобов’язання зі сплати ЄСВ з мінзарплати.

Це зобов’язання введене стосовно основних працівників-неінвалідів. Тобто якщо база обкладення ЄСВ за основним працівником-неінвалідом менше «мінімалки», то ЄСВ роботодавець повинен сплатити з мінзарплати (3200 грн. x 22 % = 704 грн.)*.

* Про це детальніше прочитати ви можете, зокрема, в статті «Не плутаємо! «Трудова» доплата до мінзарплати і сплата ЄСВ з мінзарплати» (журнал «Бухгалтер 911», 2017, № 4).

Знову ж таки потрібно зробити зауваження стосовно роботодавців-підприємців (ФОП). Вони вже довгі роки нараховують ЄСВ на зарплату працівників-інвалідів за загальною ставкою 22 %. А вимога про дотягування бази обкладення ЄСВ до мінзарплати не діє лише щодо пільгових ставок ЄСВ (8,41 %, 5,3 %, 5,5 %).

img 1Тобто роботодавці-ФОП і стосовно основних працівників-інвалідів повинні дотримуватися вимоги про дотягування бази обкладення ЄСВ до мінзарплати.

Так ось, що стосується страхового стажу такого працівника: незважаючи на давно нав’язану роботодавцям обов’язкову сплату ЄСВ з мінзарплати, Пенсійний фонд раніше зараховував стаж працівникові тільки в частині сплаченого ЄСВ з нарахованої йому бази обкладення ЄСВ. І якщо вона виявлялася менше «мінімалки», то страховий стаж ураховувався працівникові пропорційно сумі заробленої зарплати img 2.

Таким чином, сплата ЄСВ з мінзарплати, яку здійснював роботодавець починаючи з 01.01.2015 р., ніяк не йшла в «залік» страхового стажу працівника (за якого вона здійснювалася). Тобто такий місяць не враховувався в страховий стаж як повний для призначення пенсій і соціальних виплат. Така позиція стосовно обчислення страхового стажу знаходила своє відображення безпосередньо в довідках за формами ОК-5 і ОК-7, які видавалися застрахованим особам.

До речі, на таку позицію ПФУ «спонукала» ДФСУ. Саме фахівці цієї служби у своїх листах від 20.07.2015 р. № 1882/2/99-99-17-03-01-10 і від 23.10.2015 р. № 22347/6/99-99-17-03-03-15 указували на те, що додаткова база з ЄСВ не є доходом працівника і тому не враховується для визначення страхового стажу для розрахунку пенсій і соцвиплат.

img 3До всього іншого фіскали заявляли: нарахування ЄСВ на додаткову базу — не що інше як додаткове джерело надходжень коштів до бюджету ПФУ і фондів соцстрахування.

При цьому, до речі, абсолютно ігнорувалися норми законодавства, що безпосередньо регулюють механізм визначення стажу для розрахунку означених виплат і прямо вказують на те, що якщо ЄСВ сплачений з мінзарплати, то цей місяць зараховується працівникові як повний.

Але, як показує лист ПФУ від 17.03.2017 р. № 8134/04-11, часи міняються. Помінялася і думка ПФУ.

До чого «додумався» Фонд з приводу правила визначення страхового стажу?

Важливо! Працівникам, яким дохід за місяць нарахований у розмірі менше мінзарплати (3200 грн.) і за якими роботодавцем здійснена доплата до мінімального страхового внеску, місяць буде зарахований у страховий стаж як повний.

img 4І головне: ПФУ оголосив, що займається доопрацюванням програмного забезпечення (у системі персоніфікованого обліку) в частині обліку сум доплати ЄСВ з МЗП у страховий стаж застрахованих осіб.

Така заява надає підставу сподіватися на те, що вже незабаром ця інформація потрапить у довідки за формами ОК-5 і ОК-7, що надаються працівникам у відділеннях ПФУ. А для працівників-новачків з’явиться можливість місяці, за якими була здійснена сплата ЄСВ з додаткової бази, зарахувати в страховий стаж як повні.

Що стосується працівників, які давно у вас працюють, то за ними вже зараз місяці сплати ЄСВ з мінзарплати можна зараховувати в страховий стаж як повні!

Законодавець закріпив

І щоб ні в кого не було жодних сумнівів, Законом про пенсійну реформу** були внесені відповідні зміни, у тому числі й у ч. 3 ст. 24 Закону про пенсійне страхування***.Тепер вона звучить таким чином:

** Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 р. № 2148-VIII.

*** Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV.

«Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню <…> зараховується в страховий стаж як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, не менше, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення в порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду, відповідної доплати до суми страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок...»

Ось ми нарешті і дожили до того, що сплата ЄСВ з додаткової бази не вважається лише зобов’язанням роботодавця, а йде в залік для страхового стажу працівника img 5.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі