№12

Бухгалтер 911, березень, 2018/№12 Інші номери журналу ›
  • Критерії «блокувального» імунітету: як їх рахувати? Обговорення нової постанови про блокування податкових накладних показало, що багато запитань наших читачів стосуються розрахунку показників, при дотриманні яких податкові накладні не потраплятимуть під блокування. Зокрема, як визначаються обсяг постачань у 500 тис. грн., показник податкового навантаження тощо. Тому сьогодні проаналізуємо ці моменти детальніше.
  • Пенсійна і ЄСВ-звітність: виправляємо помилки в персональних даних Помилки в персональних даних, яких припустилися в пенсійній або ЄСВ-звітності, можуть згодом обернутися неприємностями як для самого роботодавця-страхувальника, так і для застрахованої особи. Саме тому такі помилки потрібно обов’язково виправляти. Про те, як це зробити, ми з вами сьогодні поговоримо.
  • ТТН-запитання: ні кінця ні краю У яких випадках ТТН обов’язково оформляти, а в яких можна обійтися і без неї? Які наслідки відсутності ТТН? Чи може вона замінити видаткову накладну? Ці та інші запитання обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Нерухомподаток у запитаннях і відповідях Податку на нерухомість у ПКУ відведена одна скромна стаття 266, що, у свою чергу, породжує дедалі більше нових запитань, пов’язаних із цим податком. Деякі з них пропонуємо розібрати в цій статті.
  • Оприлюднення фінзвітності, перехід на МСФЗ: роз’яснення Мінфіну Давно час. Мінфін у листі від 27.02.2018 р. № 35210-06-5/5570 роз’яснив важливі моменти, що стосуються (1) оприлюднення фінзвітності за 2017 рік; (2) подання звітності за 2018 рік підприємствами, які з 01.01.2018 р. переходять на МСФЗ.
  • Період виникнення ПК за розблокованими ПН В якому періоді можна показати податковий кредит, якщо податкова накладна була заблокована, а розблокована тільки в наступному(их) періоді(ах)? Податківці не стали фіскалити із цього приводу і надали цілком ліберальні роз’яснення.
  • Зарплата в інвалюті? Чи можна працівникам госпроз­рахункового підприємства — громадянам України встановити заробітну плату в іноземній валюті?
  • У «безвізове» закордонвідрядження і без авансу Приводом для написання цієї статті стало запитання нашого читача. Працівник підприємства направлений у закордонвідрядження до «безвізової» країни. Чи потрібні відмітки в закордонному паспорті про перетин кордону? За яким курсом відшкодовувати працівникові понесені витрати, якщо аванс на закордонвідрядження не видавався? Давайте розбиратися разом.
  • Переплата з ЄСВ: як і коли можна повернути? У підприємства на одному з рахунків з ЄСВ є переплата. Заяву на повернення коштів написали ще півроку тому, але гроші підприємству так і не повернули. У зв’язку з цим виникло запитання: чи існують нормативно встановлені строки для повернення переплати з ЄСВ? Ситуація не така вже й рідкісна. Давайте розбиратися.
  • Дивіденди, авансовий внесок, єдиноподатник: завжди по-новому Традиційно початок року — це час виплати дивідендів. У деяких випадках «роздачу» дивідендів супроводжує сплата авансового внеску з податку на прибуток*. Загалом підхід до його стягнення після 01.01.2018 р. не змінився. Але для єдиноподатників зроб­лені значні послаблення. Як їх правильно розуміти?
  • Якщо ФОП використовує особистий рахунок у госпдіяльності Нещодавно в статті «Власна готівка»: солянка питань підприємців», див. «Бухгалтер 911», 2018, № 7, ми порушили питання використання особистого рахунку в підприємницькій діяльності. У нас є два приводи продовжити цю розмову: ваші запитання на форумі і гарячій лінії та «свіжа» постанова ВСУ від 06.02.2018 р. № К/9901/1421/17.
  • «Де народився, там і згодився». Про реєстрацію підприємця Ситуація. Фізособа зареєстрована (прописана) в Київській області, але живе і працює в м. Києві, а також має в м. Києві нерухомість. Чи може вона зареєструватися підприємцем у м. Києві? Чи діє зараз принцип екстериторіальності?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі