Теми статей
Обрати теми

Неправильно зазначена посада в трудовій книжці: Держпраці загрожує штрафами

Александрова Олеся, експерт з кадрових і податкових питань
У нас на порядку денному запитання: чи «звіряє» інспектор з праці найменування професій і посад, зазначених у Класифікаторі професій, із записами в трудовій книжці. І, само собою, що загрожує за виявлену невідповідність. Держпраці відповіла на це запитання.

«Загострення», нагадаємо, виникло на ґрунті оновлення Звіту з ЄСВ1. Про загрози у разі, якщо роботодавець не приведе назву посади працівників у відповідність із Класифікатором професій, ми говорили в «Бухгалтер 911», 2018, № 382.

1 Детальніше читайте в статті «Класифікатор професій. Вимушені познайомитися…» (журнал «Бухгалтер 911», 2018, № 30).

2 Стаття «Таблиця 5 Звіту з ЄСВ: відповідаємо на запитання».

«Інтрига» була в тому, як дивитимуться на цю ситуацію трудовики.

У листі від 24.09.2018 р. № 4501/4/4.3-зв-18 Держпраці відповіла так. Формою Акта перевірок Держпраці, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 18.08.2017 р. № 1388, передбачена можливість дослідження питання дотримання вимог ч. 4 ст. 48 КЗпП, відповідно до якої до трудової книжки заносяться відомості про роботу на підприємстві. У свою чергу, в п. 2.14 Інструкції № 583 сказано, що записи в трудових книжках виконуються відповідно до Класифікатора професій. Звідси Держпраці дійшла висновку, що перевіряти відповідність запису в трудовій книжці Класифікатору професій вони право мають.

3 Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена спільним наказом Мінпраці, Мінсоцзахисту і Мін’юсту від 29.07.93 р. № 58.

А ось що стосується штрафів у разі виявлення невідповідності (читай недотримання вимог п. 2.14 Інструкції № 58), то карати за це трудовики планують штрафом у розмірі 1 мінзарплати згідно з абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП.

Як за «порушення інших вимог трудового законодавства».

Зі свого боку зазначимо, що якщо в ході інспекційного відвідування або невиїзного інспектування виявлені інші порушення трудового законодавства, ніж «особливо небезпечні»4, то роботодавцеві буде вручено припис на їх усунення без застосування «штрафного покарання». І якщо припис буде виконаний у строк, фінансові санкції до роботодавця застосовуватися не повинні.

4 Детальніше про те, які це порушення, читайте в статті «Держпраці: коли чекати штраф» (журнал «Бухгалтер 911», 2017, № 40). Зокрема, це використання праці неоформлених працівників, невиплата зарплати, недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Щоправда, залишається ще відкритим питання про застосування адмінштрафу за таке порушення згідно з ч. 1 ст. 41 КУпАП. Хоч Держпраці в листі і не згадала про нього, він теж укладається в «штрафну» логіку трудовиків. Причому з «амністією» від цього адмінштрафу через виконання припису інспектора з праці не все гладко img 1. Не факт, що від нього можна буде позбутися5.

5 Подробиці прочитаєте в статті «Перевірки Держпраці: припис виконали, чи буде адмінштраф?» (журнал «Бухгалтер 911», 2018, № 18-19).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі