№43

Бухгалтер 911, жовтень, 2018/№43 Інші номери журналу ›
  • Зміни в РРО нормативці: КОРО, до побачення? Мінфін, анонсуючи наказ № 773, зробив гучну заяву: мовляв, цей наказ скасовує вимогу вклеювати звітні чеки в КОРО наприкінці кожного дня. А в деяких випадках узагалі дозволяє відмовитися від використання КОРО. Так і є. Але, на жаль, не все так просто із застосуванням цих нововведень. Розбираємося.
  • Звіт про суми податкових пільг: «гарячі» запитання Щокварталу пільговики повинні подавати Звіт про пільги. І хоча новим цей Звіт не назвеш, запитання щодо його заповнення залишаються. Ось «найгарячіші» з них.
  • «Інвалідний» норматив: готуй сани влітку, а віз узимку Хоча звітувати про праце­влаштування осіб з інвалідністю потрібно буде лише наступного року, багато хто з наших читачів уже зараз турбується про виконання «інвалідного» нормативу. Відповіді на найчастіші запитання ви знайдете у статті.
  • Неправильно зазначена посада в трудовій книжці: Держпраці загрожує штрафами У нас на порядку денному запитання: чи «звіряє» інспектор з праці найменування професій і посад, зазначених у Класифікаторі професій, із записами в трудовій книжці. І, само собою, що загрожує за виявлену невідповідність. Держпраці відповіла на це запитання.
  • «Стара» соцстрахкомісія. Допомога з ФСС для ФОП Фонд соцстрахування в листі від 13.09.2018 р. № 2.4-15-2951 роз’яснив низку питань, пов’язаних з порядком отримання допомоги із соцстрахування для самого ФОП і його найманих працівників, а також зазначив, що переобирати «старі» комісії із соцстрахування не потрібно. Детальніше про це.
  • Списання кредиторської заборгованості: ВС за коригування податкового кредиту Верховний Суд (ВС) своїм черговим рішенням «підбив риску» в спорах, чи зобов’язаний покупець коригувати податковий кредит (ПК) при списанні безнадійної кредиторської заборгованості. ВС, як і фіскали, висловився на користь коригування «вхідного» податкового кредиту.
  • Розбіжності у вазі при оприбуткуванні зерна Ситуація. Придбали зерно. При зважуванні виявилися незначні розбіжності у вазі порівняно з тим, що зазначено в товаросупровідних документах продавця. Як бути з такими розбіжностями?
  • «Звітна нова» ПДВ декларація і показник ΣПеревищ Якщо платник подасть нову звітну декларацію з ПДВ до граничного строку подання, чи перерахує програмне забезпечення (ПЗ) СЕА показник формули ∑Перевищ згідно з даними (зміненими податковими зобов’язаннями) цієї останньої декларації?
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2018 року Знову індексація. Цього разу за жовтень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Орендував → поліпшив → купив Орендар поліпшив орендоване майно. На суму витрат, що капіталізуються, на субрахунку 117 створив об’єкт «Поліпшення орендованого активу». До закінчення строку дії договору поліпшений об’єкт оренди був викуплений в орендодавця. Куди колишньому орендареві приткнути недоамортизовану частину поліпшень, що бовтається на 117-му?
  • Салон краси в підприємця: як правильно працювати Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно працювати в салоні краси, якщо ви — єдиноподатник групи 1 або 2: які послуги можна надавати? Чи потрібні «прибуткові» документи на сировину і матеріали? Чи потрібно виписувати чеки клієнтам при отриманні від них готівкової оплати і як це зробити?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі