№38

Бухгалтер 911, вересень, 2018/№38 Інші номери журналу ›
  • Таблиця 5 Звіту з ЄСВ: відповідаємо на запитання З новою ЄСВ-звітністю ми вже детально розбиралися в «Бухгалтері 911», 2018, № 36, № 37. Навздогін пропонуємо невелику добірку цікавих запитань, що стосуються заповнення таб­лиці 5 форми № Д4.
  • Так усе-таки трудовий чи цивільно-правовий: що думають суди Дуже часто в ході перевірочних заходів (зокрема, інспекційних відвідувань) перевіряючі намагаються перекваліфікувати цивільно-правові відносини в трудові з усіма, так би мовити, наслідками. Для захисту своїх прав суб’єктам господарювання нерідко доводиться звертатися до суду. Давайте ж розглянемо, які перспективи судового оскарження рішень перевіряючих зараз.
  • Відображаємо відпускні у звітності з ЄСВ Незважаючи на те, що відпускні входять до складу заробітної плати, порядок відображення їх у звітності з ЄСВ має свої особ­ливості. Саме тому пропонуємо вам окремо обговорити ЄСВшно-відпускну тему. Адже є працівники, які мріють про відпустку восени, щоб насолодитися оксамитовим сезоном на морі, ну або на дачі, копаючи картоплю. Отже, приступаємо…
  • Запитання щодо ПДВ-декларації: статус «Звітна нова», округлення Напередодні подання декларації з ПДВ за серпень 2018 року обговоримо два запитання, які надійшли до нас від платників — ПДВ-новачків.
  • Якщо потрібно відкоригувати «компенсуючі» податкові зобов’язання У липні була отримана податкова накладна (ПН) на передоплату. Ми розподілили ПДВ за нею за п. 199.1 ПКУ і нарахували «компенсуючі» податкові зобов’язання. Склали «самозведену» ПН. У серпні був складений розрахунок коригування (РК) до «авансової» ПН на зміну ціни. Як у цьому випадку бути з нарахованими «компенсуючими» податковими зобов’язаннями?
  • Списання ПММ на навантажувач Придбали навантажувач для роботи на складі. За якими нормами списувати паливо? Яким первинним документом вести облік напрацьованих ним мотогодин? Давайте розберемося.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2018 року Знову індексація. Цього разу за вересень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам у допомогу.
  • Чи бути штрафу за «кинуту» заблоковану ПН? Доволі часто платники ПДВ ставлять запитання: якщо за заблокованою податковою накладною (ПН) не стали подавати розблокувальні документи або не змогли, зрештою, її розблоковувати, чи можуть податківці застосувати штраф за нереєстрацію такої ПН? Пропонуємо ще раз обговорити все це. Тим паче, що з’явилися і деякі роз’яснення податківців із цього приводу.
  • Зазирнемо в майбутнє: норми робочого часу на 2019 рік У листі від 08.08.2018 р. № 78/0/206-18 Мінсоцполітики навів розрахунок норми тривалості робочого часу на 2019 рік за календарем п’ятиденного робочого тижня з двома вихідними днями в суботу і неділю при однаковій тривалості часу роботи за день протягом робочого тижня. Нижче наведемо додаток до цього листа.
  • Що робити, якщо ФОП на єдиному податку «зайшли» зайві гроші… Ні для кого не секрет, що єдиноподатнику потрібно пильнувати в частині величини доходу — щоб він не перевищив установленого ліміту. Якщо ж несподівано «зай­шов» зайвий дохід, наслідки можуть бути дуже неприємні: від втрати «РРО-імунітету» до втрати «єдиноподатного статусу». Але це якщо «сидіти склавши руки». Ми ж поговоримо про інші варіанти.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі