№2

Бухгалтер 911, січень, 2020/№2 Інші номери журналу ›
  • «Копійчані» розбіжності в податковій накладній VS округлення «Усе тече, все змінюється». Але питання «копійчаних» розбіжностей податкової накладної (ПН) і «первинки», на жаль, як і раніше, на вустах. За рахунок яких показників можна «регулювати» ПН, а які краще не зачіпати? Чи можна залишити ПН з копійчаними розбіжностями? Ці запитання вже обговорювалися не раз. Але пропонуємо обговорити, як складається ситуація на сьогодні.
  • Облікова політика: 2020 За традицією на початку кожного року підприємство проводить ревізію своєї облікової політики (ОП). Адже ОП — це фундамент, на якому базується бухгалтерський облік підприємства. Чи потрібно змінювати щось в ОП під новий 2020 рік — про це і йтиметься в статті.
  • Звіт з «трудової» квоти: згадуємо ключові моменти Вимога працевлаштовувати громадян з додатковими гарантіями з працевлаштування вже давно закріплена в Законі про зайнятість. Один раз на рік роботодавці повинні звітувати про виконання цього обов’язку. Порівняно з минулим роком жодних змін у порядку подання Звіту за «трудовою» квотою не відбулося (є лише зміни у складі громадян з додатковими гарантіями). Але основні моменти варто згадати.
  • «Електронні трудові книжки»: Кабмін стартував?! Розмови про перехід на електронні трудові книжки ведуться вже давно. Зовсім нещодавно ми стали свідками появи Порядку № 1084*, який набрав чинності 26.12.2019 р. Проте поспішати з електронізацією роботодавцям, потрібно розуміти, поки що не варто. Чому? Розповімо далі.
  • Новорічні новинки: згадати все Зараз хочемо поговорити про ті новинки, які почали діяти у 2020 році, але були введені в минулому / позаминулому роках. Про них дехто міг уже й забути, але від цього вони менш актуальними не стали.
  • Як підприємцеві відзвітувати з ЄСВ за 2019 рік Ідеться про річний ЄСВ-звіт за формою № Д5, який зобов’язані подавати всі ФОП: як на загальній системі, так і на єдиному податку. Про нюанси його запов­нення за 2019 рік і поговоримо в цій статті.
  • «Бездіяльний» ФОП із зарплатою: сплата ЄСВ «за себе» Загальні питання заповнення річного підприємницького ЄСВ-звіту (ф. № Д5) ми вже обговорили*. Зараз же нас цікавитиме «гарячий» окремий випадок сплати ЄСВ/заповнення ф. № Д5 — за періоди, коли діяльності / доходу в якомусь місяці або місяцях звітного року не було. Є цікаве судове рішення. Поїхали!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі