Теми статей
Обрати теми

Допомога по частковому безробіттю для ФОП: «політ нормальний»

Мірошниченко Віталіна, податковий експерт
Нещодавно ми говорили про те, що ФОП дістали право отримувати карантинну допомогу по частковому безробіттю (КДЧБ) на себе, і про те, як її оформити*. Так ось, щойно ФОП побігли її оформляти, тут же «вилізли» додаткові запитання: чи обов’язково подавати наказ про відновлення діяльності? Чи потрібен ФОП журнал реєстрації наказів і табель робочого часу? Чи варто подавати відомості про скорочений робочий час за кожен місяць? Із цим зараз і розберемося.

* Вам будуть цікаві статті: «Допомога по частковому безробіттю для ФОП: «фішки» нового Порядку» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 24), «Карантинна» допомога по частковому безробіттю: «ширше коло» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 22).

Наказ про відновлення діяльності. У п. 9 постанови № 306** чорним по білому написано, що для отримання допомоги по частковому безробіттю до центру зайнятості ФОП подають тільки:

** Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, затверджений постановою КМУ від 22.04.2020 р. № 306.

заяву (довільної форми);

копію (!) наказу про зупинення (або скорочення) діяльності із зазначенням дати його початку (так-так, наказ самому собі img 1);

відомість по ФОП згідно з додатком 2 до постанови № 306 (із зазначенням, скільки годин ФОП не міг працювати у зв’язку з карантином);

довідку про сплату ЄСВ за останні 6 місяців перед зупиненням (крім інвалідів, які і так звільнені від ЄСВ), яку формує сам ФОП.

І далі п. 11 постанови № 306 прямо забороняє центру зайнятості вимагати від ФОП будь-які інші документи. Але, як мовиться, держслужбовцям «закон не писаний» (якщо писаний — то не читаний, якщо читаний — то не зрозумілий, а якщо зрозумілий — то не так img 2). Загалом на практиці центр зайнятості вимагає ще й наказ про відновлення діяльності ФОП img 3. Навіщо?

«Центрам зайнятості забороняється вимагати інші документи, ніж ті, що визначені цим Порядком».

Очевидно, такий наказ потрібен Центру зайнятості, щоб знати, за який період нараховувати допомогу.

Але, по-перше, центр зайнятості взагалі не має права його вимагати. А по-друге, якщо й подавати його, то за фактом початку діяльності / за фактом початку ведення в повному обсязі (якщо ми мали справу з частковим скороченням). Якщо ви її ще не відновили, то про який наказ про відновлення діяльності може взагалі йтися.

Наказ такий формуємо в довільній формі. Так само, як і наказ про зупинення/скорочення діяльності з формулюванням, наприклад:

«Наказую відновити роботу з дотриманням передбачених законодавством санітарним норм».

Узагалі в п. 17 постанови № 306 сказано про те, що допомога може бути виплачена на весь період зупинення/скорочення діяльності, але не довше, ніж по 30-й календарний день після скасування карантину. Карантин продовжено до 31 липня (і не факт, що востаннє). Тож, імовірно, ФОП ще може «простоювати» за рахунок держави img 4.

Але не виключено, що Фонд не захоче допомагати тим ФОП, діяльність яких уже дозволена. Хоча ні з постанови № 306, ні зі ст. 471 Закону про зайнятість населення*** це прямо не випливає.

*** Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI.

Штампуємо відомості щомісячно. У відомостях на ФОП згідно з додатком 2 до постанови № 306 ми показуємо, скільки годин недопрацював ФОП через карантин. Причому ці відомості складаємо окремо за кожен місяць зупинення/скорочення діяльності.

Наприклад, простій почався у квітні — формуємо три відомості: за квітень, травень і червень (і так до місяця, коли відновиться діяльність).

А чи реєструвати накази в журналі? Правила № 1000/5**** (п. 7 розд. 3) узагалі не стосуються ФОП. Тому, на наш погляд, раз центр зайнятості вимагає наказ про зупинення/скорочення діяльності, наказуємо самі собі, а ось реєструвати такий наказ у журналі — це вже перфекціонізм. За його відсутність не покарають img 5.

**** Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджені наказом Мін’юсту від 18.06.2015 р. № 1000/5.

Табель робочого часу на… самого ФОП? Деякі працівники центрів зайнятості на місцях вимагають від ФОП табель робочого часу на самого ФОП img 6! Звичайно, вони не мають права вимагати додаткові документи, крім тих, які зазначені в п. 9 постанови № 306 (ср. ). Але, як ми вже зрозуміли, на цю заборону працівники центру зайнятості мало звертають уваги img 7.

Але навіть не в цьому річ. А в тому, що ФОП не є найманим працівником сам для себе (ні, він, звичайно, може працювати за трудовим договором на когось, але зараз ідеться не про це). Сам для себе ФОП — не працівник.

З іншого боку, і правила виплати КДЧБ побудовані дещо дивовижним чином. Тож дивуватися нічому.

В основу її розрахунку покладено все ті ж «Кількість годин нормальної тривалості робочого часу на місяць» та «Кількість годин часткового безробіття за місяць».

Що з інвалідами? Інвалідів масово «футболять» img 8. Мовляв, раз ви не платили ЄСВ «за себе», отже, КДЧБ вам не належить. Але це не так. Звільнення від ЄСВ не заважає інвалідам отримати допомогу.

У самому Порядку № 306 сказано, що

«для фізичних осіб — підприємців, які є застрахованими особами, та відповідно до частини четвертої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску…» звільнені від сплати єдиного внеску…, допомога по частковому безробіттю на період карантину надається з розрахунку двох третин розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом».

З іншого боку, КДЧБ не належить особам, які отримують пенсію (п. 3 Порядку № 306). І якщо особа отримує пенсію по інвалідності, тут уже, дійсно, протиставити щось центру зайнятості буде складно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі