№37

Бухгалтер 911, вересень, 2021/№37 Інші номери журналу ›
  • Новий ДСТУ 4163:2020 щодо оформлення документів: огляд нововведень Одна з найгарячіших новин вересня — набуття чинності новим стандартом щодо оформлення документів: ДСТУ 4163:2020. У попередньому номері ми інформували про цю новину. А в сьогоднішній статті вже детальніше проаналізуємо нововведення, які передбачає цей стандарт.
  • Середня за Порядком № 100: зміни у пошуках досконалості Зміни до Порядку № 100*, які набули чинності в грудні минулого року, викликали шквал критики з боку роботодавців. І це зрозуміло, адже новий механізм включення премій та інших заохочувальних виплат до розрахунку середньої зарплати значно його ускладнював. Уряд вирішив піти назустріч роботодавцям та… ні, не повернути все, як було раніше, а запропонувати нові правила «гри в середню».*
  • Дивіденди: популярні запитання Якщо підприємство отримало прибуток, то, звичайно, засновники замислюються про розподіл прибутку і виплату дивідендів. Зазвичай у процесі такого розподілу виникає чимало запитань. Розглянемо найбільш популярні з них.
  • Приймаємо на роботу: нові правила гри Протягом 2020 — 2021 років норми щодо прийняття на роботу працівників, які довго залишалися поза увагою законодавців, були змінені. Через це кадровикам кожного разу доводиться підлаштовуватися під нові реалії. Проте зробити це неважко. Як — розповімо в статті.
  • Зустрічаємо зміни у вимогах до часу роботи та відпочинку водіїв! Зміни спіткали Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів*. Пропонуємо вам детально в них розібратися!
  • ПК-коригування раніше, ніж ПН: чи можливо? Як бути, якщо липневу ПН (складену на початку місяця) продавець зареєстрував із запізненням в серпні? Але до неї в кінці липня був складений зменшуючий РК (зареєстрований своєчасно). У якому періоді (липні або серпні) покупцеві показувати ПК та його коригування?
  • Просуваємо сайт — обліковуємо витрати Створити інтернет-сайт — це тільки половина справи. Для того, щоб ваше «дітище» приносило вам дійсно реальну користь і не загубилося у величезному інформаційному просторі, треба постійно займатися його просуванням.
  • Витрати юрособи-єдиноподатника на воду/каву/чай Чи є законодавчий контроль витрат юрособи — єдиноподатника групи 3 без ПДВ (придбання для співробітників кави, води, солодощів і побутових товарів для офісу)? Якщо в частині єдиного податку ніяких «підводних каменів» не передбачено, то сюрпризи можливі в частині ПДФО та військового збору. Розберемося, щоб уберегтися від неприємностей!
  • Кредиторська заборгованість — «під списання». Це дохід ФОП? ФОП отримав товари (роботи, послуги), але не оплатив їх. Чи отримав аванс (перед­оплату), але товари (роботи, послуги) так і не відвантажив (не виконав). Це все — кредиторська заборгованість такого ФОП. Якщо минає строк давності за такою заборгованістю або раптом контрагент вирішує списати такий борг, як це повинно відобразитися в обліку такого ФОП? Розбираємося (для ФОП на загальній системі та на єдиному податку).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі