Теми статей
Обрати теми

Єдиноподатник вносить готівку на рахунок: що з доходом?

Мірошниченко Віталіна, податковий експерт
У 2021 році податківці розійшлися не на жарт і вимагали від ФОП на єдиному податку (ЄП) включати в дохід абсолютно всі надходження на поточний рахунок. Навіть якщо це було перекидання самим ФОП грошей з одного підприємницького рахунку на інший або внесення готівки, раніше вже відображеної як дохід* . Зараз із цим ніби як полегшало. Розбираємося.

* Про це ми писали в статті «Поповнення єдиноподатником свого поточного рахунку: будьте пильними» (журнал «Бухгалтер 911», 2021, № 43).

Чому податківці «психонули» у 2021 році?

«Загострення» в податківців трапилося на тлі того, що з 01.01.2021 у всіх ФОП скасували Книги обліку доходів (і витрат). Єдиноподатникам натомість дозволили вести облік у довільних регістрах.

Щодо єдиноподатників із ПДВ законодавець уже встиг трохи переграти правила. Згідно з «податковою реформою»**, вести облік доходів і витрат вони повинні за Типовою формою, яку повинен затвердити Мінфін. Але виконати цю вимогу вони поки не можуть. Бо Мінфін нічого не затвердив.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі