№7/1

Місцеве самоврядування, липень, 2019/№ 7/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Судова практика за участю ОМС щодо поводження з побутовими відходами Шановні юристи, в цій статті поговоримо про поводження з побутовими відходами та участь ОМС у цих питаннях. Розберемо на конкретних прикладах судової практики ситуації, які трапляються щодо поводження з побутовими відходами в регіонах. Так, розглянемо два судових рішення з позовами до сільської ради та до комунального підприємства. Розглянемо правове регулювання саме діяльності ОМС у сфері поводження з побутовими відходами.
  • Скасування рішень ОМС у судовому порядку Іноді ОМС стикаються з необхідністю скасування раніше прийнятих актів. І підходити до вирішення таких питань необхідно виважено: виходячи з правових підстав та повноважень на скасування такого акта. Однозначно, ОМС не може звертатись до суду з позовами про скасування своїх же власних актів, які стосуються фізичних/юридичних осіб, громадських організацій. Про те, чому так, — піде мова далі.
  • Зразки процесуальних документів З огляду на те, що наше видання носить практичний характер, пропоную вашій увазі зразки клопотання про приєднання доказів та про застосування строку позовної давності в рамках цивільного провадження.
  • Про повернення майна, яке було передано до сфери управління іншого суб’єкта Ефективне управління майном комунальної власності є запорукою майнової стабільності кожної громади. Раніше прийняті рішення про передачу майна для забезпечення діяльності соціально значимих об’єктів можуть переглядатися, а майно, відповідно, повертатись до управління ОМС. На практиці виникає чимало запитань із цього приводу. Давайте розбиратись.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі