№11/1

Місцеве самоврядування, листопад, 2019/№ 11/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Графік відпусток: враховуємо нюанси Шановні юристи, вже не за горами пора відпусток, оскільки наближається кінець року. Тому потрібно завчасно подумати про відпустки працівників. Зверніть увагу, що вам потрібно буде затверджувати відповідні графіки відпусток. У цій статті розглянемо основні моменти, пов’язані з відпустками та їх плануванням для посадових осіб ОМС та інших працівників. Також зазначимо, що крім посадових осіб ОМС, не слід забувати про працівників, які не є службовими особами. Тобто це водії, прибиральниці, двірники, архіваріуси та інші.
  • Заміна відповідача: коли це можливо? Загальновідомо, що пред’явлення позову до неналежного відповідача є підставою для відмови у задоволенні позовних вимог. Добре, якщо питання про неналежного відповідача постає ще під час підготовчого засідання та позивач має можливість подати клопотання про заміну на належного відповідача. А якщо ні? Чи можна в цивільному провадженні замінити відповідача або залучити співвідповідача на більш пізній стадії судового розгляду чи навіть в апеляції? Давайте розбиратись.
  • Справи про прийняття спадщини: ОМС як третя особа або відповідач Шановні юристи, у цьому матеріалі наведемо два зразки документів: пояснення третьої особи та відзив щодо встановлення додаткових строків на прийняття спадщини. При складанні документів будемо керуватись ЦПК України.
  • Вимоги про визнання особи такою, що втратила право користування приміщенням гуртожитку: хто має пред’являти? До ОМС звернувся мешканець гуртожитку, що належить до комунальної власності, з проханням звернення ОМС до суду із вимогами про визнання такою, що втратила право користування кімнатою у гуртожитку, його колишньої дружини, яка тривалий час не проживає за місцем свої реєстрації. Про те, хто ж саме має звертатись до суду із вимогами про визнання особи такою, що втратила право користування кімнатою у гуртожитку, та які для цього існують правові підстави, йтиметься у статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі