№3/1

Місцеве самоврядування, березень, 2020/№ 3/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Судова реформа: що нового в системі правосуддя Шановні читачі, в цій статті розглянемо новий Закон України від 15.01.2020 № 460-IX «Про внесення змін до різних законів, до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку розгляду судових справ». Ми проаналізуємо основні зміни, які відбулись у судовому процесі. А головне — акцентуємо вашу увагу саме на тих нормах, з якими ви будете безпосередньо стикатись у своїй діяльності.
  • Повноваження ОМС на здійснення нотаріальних дій Питання покладення певних повноважень на посадових осіб ОМС завжди були важливими. Адже відповідно до ст. 19 Конституції України ОМС, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Крім того, від правильності прийняття рішень про уповноваження посадових осіб залежить правомірність вчинених ними дій. Пропоную на прикладах з судової практики розібратись з тим, хто ж саме в ОМС має вирішувати, на кого покласти обов’язки із вчинення, зокрема, нотаріальних дій.
  • Що слід знати: спільна сумісна власність на нерухоме майно громад Шановні юристи, у цій статті ми розглянемо спільну сумісну власність територіальної громади. Часто виникають запитання щодо правового регулювання спільної сумісної власності та щодо користування такою власністю в межах ОТГ. Тож спробуємо розібратись із цією темою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі