Теми статей
Обрати теми

Понижуючий коефіцієнт для ставки ЄСВ

Клиженко Я., Ушакова Л., Хмелевська О.
Хочемо застосувати понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ. На що слід звернути увагу?
ЄСВ

Порядок розрахунку понижуючого коефіцієнта ми розглядали детально в «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 24, с. 10 і № 30, с. 43. Тут лише зазначимо таке.

Понижуючий коефіцієнт розраховуйте щомісячно один для всіх працівників підприємства (крім інвалідів, які працюють у юросіб). На нього коригуєте ставки ЄСВ у частині нарахувань на:

— зарплату, лікарняні, декретні звичайних працівників-неінвалідів, у тому числі й сумісників;

— суми винагород за виконані роботи (надані послуги) за ЦПД.

При розрахунку понижуючого коефіцієнта показники СмБН(зо)2014, СмП(зо)2014, СП(зо)м округлюєте до двох знаків після коми, а СМК(зо)2014 — до цілого числа.

Розрахований понижуючий коефіцієнт і ставки ЄСВ, скориговані на такий коефіцієнт, зазначайте у звіті з ЄСВ з трьома знаками після коми. Так-так, у новій формі звіту з ЄСВ «а-ля Мінфін» передбачено поле для відображення розміру понижуючого коефіцієнта! Детальніше про заповнення нової форми читайте в одному з наступних тематичних випусків.

І ще одне. На жаль, підприємства, які у 2014 році не мали найманих працівників (наприклад, підприємством керував особисто власник), так само як і підприємства — новачки 2015 року, скористатися цього року понижуючим коефіцієнтом не зможуть.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі