Теми статей
Обрати теми

Як повернути «надлишок» з електронного ПДВ-рахунка

Як правильно заповнити додаток Д4 до ПДВ- декларації, щоб повернути «зайві» грошові кошти з електронного ПДВ-рахунка? Ірина

Ви напевно добре знаєте, що суми на вашому електронному ПДВ-рахунку могли накопичитися тільки за рахунок грошових коштів, якими ви поповнювали його, щоб зареєструвати «вихідні» ПН в ЄРПН або сплатити поточні зобов’язання з ПДВ.

Вільно розпоряджатися грошима, що «зависли» на цьому рахунку, не можна. Вони призначені для сплати ПДВ-зобов’язань до бюджету за поточною декларацією ( п. 2001.5 ПКУ). А ось коли такі гроші перетворюються на «зайві», то платник, дотримуючись приписів п. 2001.6 ПКУ, має право:

а) або перерахувати їх до бюджету в рахунок сплати податкових зобов’язань з податку (у сумі податкового боргу, що значиться в інтегрованій картці платника податку, а також у сумі розстроченого та відстроченого ПДВ),

б) або повернути на поточний рахунок.

Щоб перенаправити «надлишок» з електронного ПДВ-рахунка до бюджету або на поточний рахунок, потрібно обов’язково подати додаток Д4 до декларації з ПДВ із заповненою другою таблицею і підтабличною частиною.

Незалежно від того, який напрям для перерахування коштів ви обрали, у другій таблиці, за роз’ясненнями податківців, треба заповнити всі графи, у тому числі одночасно гр. 4 і 5 (див. лист ДФСУ від 09.10.2015 р. № 37545/7/99-99-19-03-02-17).

Сам же напрям перерахування коштів ви зафіксуєте в текстовій частині під другою таблицею, зазначивши там відповідну суму.

Детальніше з порядком повернення своїх грошей з електронного ПДВ-рахунка ви можете ознайомитися в «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 72, с. 3 і № 86, с. 8.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі