Теми статей
Обрати теми

Компенсація мобілізованим — жадібності бій

Смердов Віталій, податковий експерт
Якщо ви щось винні державі, будьте впевнені — вона своє отримає. Причому формальності, як правило, її не хвилюють. Шкода тільки, що коли держава щось винна вам, це правило вже не працює. Тут чиновники готові чіплятися за кожну кому, щоб не витратити зайву бюджетну гривню…

Спочатку опишемо проблему. Не секрет, що згідно зі ст. 119 КЗпП* працівникам:

1) призваним на строкову військову службу (на наш погляд, тільки протягом особливого періоду);

2) військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

3) прийнятим на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та/або введення воєнного стану;

4) призваним під час мобілізації, на особливий період, та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом,

зберігають місце роботи, посаду, а також компенсують середній заробіток з бюджету аж до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації або не більше ніж на строк укладеного контракту.

* Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

Як бачите, строк дії зазначених гарантій у загальному випадку обмежений тільки цими трьома подіями (див. про це «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 50, с. 16). Але ви напевно добре пам’ятаєте, що так було не завжди. Ще зовсім нещодавно максимальна тривалість цього строку обмежувалася одним роком. Причому Порядок № 105** створювався ще до внесення відповідних змін до КЗпП, а тому в ньому й зараз продовжує фігурувати межа в 1 рік. Крім того, у ньому також не згадані працівники, призвані на строкову службу і прийняті на військову службу за контрактом.

** Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затверджений постановою Кабміну від 04.03.2015 р. № 105.

Так от, нещодавно з цього приводу почали надходити погані новини: як виявилось, за фактом компенсують середній заробіток тільки тих працівників, які були мобілізовані менше року тому. Щодо решти працівників у такій компенсації відмовляють. Підставу чиновники вбачають у тому, що Порядок № 105 називає тільки цю категорію працівників. Чи правомірний такий підхід?

На нашу думку, ні. Ми впевнені, що Порядок № 105 має поширюватися, у тому числі, на працівників, строк мобілізації яких перевищує 1 рік, а також інших працівників, перелічених у ст. 119 КЗпП (див. вище). Річ у тім, що в цьому питанні норми урядової постанови конфліктують з нормами КЗпП, а тому застосовувати потрібно саме останні. І нехай би ще раніше, доки Порядку № 105 не було: тоді можна було посилатися на відсутність механізму такої компенсації. Але зараз механізм є — просто він не повною мірою відповідає закону. Крім того, згідно з усталеною практикою, коли підзаконний нормативний акт перестає відповідати закону, то до моменту затвердження нової підзаконної «нормативки» його, як правило, продовжують застосовувати, але — увага! — у частині, що не суперечить закону (часто такі вказівки включають і до тексту законів).

До речі, зазначену аргументацію підтримують і суди (див., наприклад, ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 11.08.2015 р. у справі № 739/716/15-а на с. 30 цього номера).

Але, на жаль, компенсація — це не єдина проблема. Слідом за нею тягнуться проблеми з ПДФО, ВЗ і ЄСВ. Щоправда, у частині тільки тих працівників, строк мобілізації яких перевищує рік*. Річ у тім, що умовою для звільнення від їх сплати є компенсація середнього заробітку мобілізованих працівників з бюджету** ( абзац «и» п.п. 165.1.1 ПКУ, ч. 7 ст. 7 Закону № 2464***). А оскільки такої компенсації, на думку чиновників, немає, то не буде і звільнення. Причому найочевиднішим способом це виявляється в частині ПДФО і ВЗ: податківці й зараз вважають, що при виплаті середнього заробітку мобілізованим ПДФО і ВЗ сплачуються обов’язково, і тільки після отримання компенсації ви можете провести їх перерахунок. А якщо компенсацію вам не надають, то й питання про звільнення від ПДФО і ВЗ відпадає. Отже, повторимо ще раз: на цьому етапі середній заробіток працівників, мобілізованих понад рік тому, потрібно обкладати ПДФО, ВЗ і ЄСВ (у частині нарахувань та утримань).

* Що стосується «строковиків» і «контрактників», то щодо них питання про звільнення від цих платежів узагалі не стоїть. Цього поки що не передбачає ані ПКУ (у частині ПДФО і ВЗ), ані Закон № 2464 (у частині ЄСВ).

** Про це ви могли прочитати тут — «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 44, с. 9.

*** Відповідно, Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI і Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Розуміємо, усе це здається несправедливим і диким ☹. Чи є у нас якісь міркування щодо цього?

Звичайно, можна діяти так, як ми розповіли вище — собі дешевше (навіть якщо ви з таким підходом не згодні). Потім, коли Порядок № 105 все ж відкоригують, у вас з’явиться можливість:

— отримувати компенсацію і за працівниками, строк мобілізації яких перевищує 1 рік. У такому разі ви зможете скористатися зазначеним звільненням;

— отримати компенсацію, швидше за все, й за попередні місяці — щодо працівників, яких зараз у Порядку № 105 немає і за якими в такій компенсації зараз відмовляють. У такому разі ви зможете провести перерахунок ПДФО, ВЗ і ЄСВ (крім «строковиків» та «контрактників»). Принаймні, у частині січня і лютого 2015 року стосовно звичайних мобілізованих працівників податківці це робити дозволяли.

Якщо ж ви раптом не погоджуєтеся з усім цим, захищати свої права (у частині як компенсації, так і звільнення від ПДФО, ВЗ, ЄСВ), швидше за все, доведеться в суді. У такому разі вам можуть стати в нагоді висновки судів за схожими ситуаціями:

— зазначені звільнення від ПДФО і ЄСВ застосовуються незалежно від наявності порядку компенсації середнього заробітку (див. ухвалу ВАСУ від 27.08.2015 р. у справі № К/800/11648/15). Такий самий по суті висновок щодо ЄСВ дано і в постанові Сумського окружного адміністративного суду від 04.08.2015 р. у справі № 818/2054/15;

Порядок № 105 є підзаконним нормативно-правовим актом, а тому не може звужувати дію КЗпП (див. ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду вище). Звідси, загалом, прямо випливає право на отримання компенсації як у частині працівників, строк мобілізації яких перевищує 1 рік, так і інших працівників, перелічених у ст. 119 КЗпП.

Як бачите, шанси на отримання хорошого судового рішення є. Інша справа, чи готові ви затівати подібні спори…

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі