Додаток Д7 щомісяця не подають

Податківці в БЗ 101.20 уточнили редакцію відповіді на запитання, які додатки необхідно подавати до контролюючого органу при заповненні рядків 4.1 або 4.2 декларації з ПДВ.

Тепер їх відповідь звучить так:

1) при заповненні рядків 4.1 і 4.2 декларації з ПДВ обов’язковим є подання додатка Д5;

2) подавати додаток Д7, якщо є підстави для застосування ст. 199 ПКУ, потрібно в першому звітному періоді, в якому виникли оподатковувані та неоподатковувані операції, у першому звітному періоді року і в останньому звітному періоді року;

3) при нарахуванні податкових зобов’язань (ПЗ) тільки за п. 198.5 ПКУ, додаток Д7 не подається.

Нагадаємо, що раніше фіскали вимагали при заповненні рядків 4.1 або 4.2 разом з декларацією подавати і додаток Д5, і додаток Д7. При цьому без додатка Д7 дозволяли обійтися тільки в тому випадку, якщо «компенсуючі» ПЗ нараховуються виключно згідно з п. 198.5 ПКУ.

Тобто раніше податківці вважали, що додаток Д7 до декларації з ПДВ потрібно подавати в усіх періодах, у яких задекларовані «компенсуючі» ПЗ, згідно з п. 199.1 ПКУ (див. «Податки та бухгалтерський облік, 2016, № 70, с. 35). Тепер же вони, нарешті, погодилися з тим, що додаток Д7 щомісяця не подають.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі