Теми статей
Обрати теми

«Земельна» декларація: логіка — окремо, алгоритм — окремо

ГУ ДФС у Черкаській обл. надало роз’яснення щодо окремих нюансів заповнення декларації з плати за землю (див. за посиланням http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/232927.html).

Із нього можна дійти висновку, що податківці усупереч новій назві (а отже, і змісту) колонки 9 розділів I і II нової форми декларації схильні просувати старий алгоритм заповнення «земельної» звітності, який наразі є хибним. До речі, цей хибний алгоритм закладено до програмного забезпечення (ПЗ), за допомогою якого формують та подають до органів ДПС податкову звітність (зокрема, ОПЗ), про що ми попереджали вас у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 10.

Схоже, що фіскали не збираються нічого змінювати у своєму ПЗ. Отже, варто прислухатися до їх порад, а саме: при заповненні колонки 9 розділів I «Розрахунок суми земельного податку» та ІІ «Розрахунок суми орендної плати» зазначати нормативну грошову оцінку (НГО) одиниці площі земельної ділянки у гривнях за гектар, оскільки форма декларації визначає одиницею виміру площі земельної ділянки гектар. Для переведення площі земельної ділянки із квадратних метрів у гектари площу у квадратних метрах слід ділити на 10000. Для переведення НГО із гривень за квадратний метр у гривні за гектар НГО у гривнях за квадратний метр множимо на 10000.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі