№10

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2016/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Земельний податок — 2016 Земля — один із найважливіших ресурсів із тих, що їх має людство від Творця. Відповідно, використання землі оподатковується. У цій статті розглянемо і актуалізуємо сучасні правила оподаткування земельним податком.
  • «Від рядка до рядка»: заповнюємо декларацію із земельного податку Після того, як ми з’ясували, що воно таке — плата за землю, наступним кроком логічно має бути заповнення декларації. Це надважливе питання, тим більше форма декларації змінилася. Почнемо із того, як мають заповнювати декларацію платники земельного податку.
  • Орендна плата за землю — 2016 У цій статті продовжуємо розглядати плату за землю. Звернемо свою увагу на орендну плату — другий після земельного податку різновид плати за землю.
  • Особливості «земельної» декларації для платників орендної плати У цій статті розглянемо особливості заповнення «земельної» декларації у тому випадку, коли платник звітує не за земельний податок, а за оренду земельної ділянки, яка знаходиться у державній чи комунальній власності.
  • Податок на нерухомість для юридичних осіб Ще одним майновим податком є податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Узагалі-то, це наш старий знайомий, до якого за «кодексних» часів ми вже встигли звикнути. Здавалося б, ну що новенького можна розповісти про старого знайомого, з яким до того ж ще й не так часто бачишся? Декларуємо його ми раз на рік, сплачуємо щокварталу — ото, мабуть, і все... Ні, помиляєтесь. Про цього «типа» можна говорити годинами. Утім, як і про всі інші наші податки, адже з року в рік законодавці підносять нам сюрприз за сюрпризом. Не став виключенням і цей рік. Серед іншого, «під ялинку» трохи переписали й правила оподаткування нерухомості. Але і цього «трохи» цілком досить, щоб почати знайомство з «нерухомим» податком заново. Тож уперед!
  • Декларуємо та сплачуємо податок на нерухомість Правильно розрахувати податкові зобов’язання із будь-якого податку замало. Треба ще їх правильно задекларувати та своєчасно перерахувати до бюджету. Як це зробити — розповімо у запропонованій статті.
  • Обліково-прибуткові родзинки податку на нерухомість Та які ще там можуть бути родзинки при нарахуванні податків, скажете ви. Нараховуємо по кредиту, сплачуємо по дебету — ото й вся премудрість. Е ні! Цей податок не такий вже й простий, як здається на перший погляд. Усе тому, що законодавець вигадав на суму податку на нежитлову нерухомість зменшувати податок на прибуток, що належить сплатити до бюджету. Така норма додала, ні, навіть не родзинок, а перцю до бухгалтерського обліку. Тільки-от куштувати те, що набовтав законодавець, доводиться вам, шановні колеги-бухгалтери. Аби не так пекло у шлунку від цього їдла, ми пропонуємо свої харчові добавки. Спробуйте — і жодна печія вас не візьме!
  • Податок на нерухомість у фізосіб-підприємців Розповідь про нюанси справляння податку на нерухомість з пересічних фізосіб ми навмисно винесли за межі цього тематичного номера (шукайте її у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 11). А ось про фізосіб-підприємців вирішили поговорити просто зараз. А хіба підприємці — не люди? Звісно, люди. Чого ж тоді було виокремлювати їх з-поміж інших «фізиків»? Виявляється, на те є свої причини. Розглянемо їх.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі