Теми статей
Обрати теми

Поліція/СБУ & трудінспектування

Амброзяк Наталя, юрист
Люди у формі завжди навівають страх. А трудові інспектори цим користуються, приходячи на перевірку під руку з правоохоронцями. Імовірно, щоб показати, що з ними жарти лихі. Коли трудові контролери мають право залучати поліцію в процесі проведення інспектувань? Коли трудові документи може перевірити сама СБУ?! Розбираємося в проблемі.

Правоохоронці у Порядку № 295 згадуються лише двічі:

1) на підставі їх повідомлення про порушення трудового законодавства трудові інспектори можуть провести інспектування (п.п. 4 п. 5 Порядку № 295);

2) трудові інспектори можуть залучати працівників правоохоронних органів за наявності ознак кримінального правопорушення та/або створення загрози безпеці інспектора (п.п. 4 п. 11 Порядку № 295).

Тобто просто так, для залякування, правоохоронці разом з інспекторами Держпраці завітати не мають права. Контролери можуть їх залучити, тільки якщо бачать ознаки кримінального правопорушення та/або виникла загроза безпеці інспектора.

Але іноді інспектори ігнорують особливості положень Порядку № 295 і відразу з’являються у супроводі правоохоронних органів. Буває й так: поліція підстраховує на виході з підприємства або офісу. Відловлює неоформлених співробітників, які намагаються залишити територію.

Звісно, правоохоронці можуть самостійно приходити до госпсуб’єктів, поза межами п.п. 4 п. 5 і п. п 4 п. 11 Порядку № 295. Але тільки в особливих випадках. Ідеться про оперативно-розшукові заходи або проведення слідчих дій.

У цьому разі поліцейські та представники СБУ керуються Законом України «Про оперативно-розшукову діяльність» від 18.02.92 р. № 2135-XII, КПКУ, Законом про Нацполіцію, Законом про СБУ (ср. ).

Слідчі дії й оперативно-розшукові заходи можуть проводитися за достатньо великим списком статей ККУ. Назвемо деякі з них: ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю), ст. 173 (грубе порушення угоди про працю), ст. 175 (невиплата зарплати, стипендії, пенсії або інших установлених законом виплат) ККУ.

Іноді інспектори праці залучають поліцейських для встановлення анкетних даних працівника (рішення Тернопільського окружного адмінсуду від 21.03.2019 р. у справі № 500/2599/18*).

* Див. за посиланням: reyestr.court.gov.ua/Review/80795619#

У цьому випадку потрібно пам’ятати, що відповідно до ст. 32 Закону про Нацполіцію поліцейські можуть вимагати в громадянина пред’явлення документів, які посвідчують особу, лише в певних випадках. Наприклад, якщо:

— є достатні підстави вважати, що фізособа вчинила або має намір вчинити правопорушення, або

— фізособа перебуває на місці вчинення правопорушення, ДТП чи іншої надзвичайної події.

Опитувати ж фізосіб правоохоронці можуть, якщо існують достатні підстави вважати, що така особа володіє інформацією, необхідною для виконання поліцейських повноважень (ч. 1 ст. 33 Закону про Нацполіцію).

Трудові питання їх можуть цікавити тільки в межах кримінальних або адміністративних правопорушень. Про що свідчить аналіз ст. 23 Закону про Нацполіцію.

Фізособа надає інформацію в межах опитування добровільно. Працівники, зокрема, можуть відмовитися від надання інформації поліцейським (ч. 2 ст. 33 Закону про Нацполіцію).

Крім того, тут не забуваємо про ст. 63 Конституції України: особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

Тому якщо до вас разом з інспектором праці навідалися ще й правоохоронні органи (поліцейські, наприклад), то поцікавтеся, на якій підставі вони тут перебувають. Якщо не було чіткої відповіді або вона не відповідає нормам, установленим законодавством, то захисників правопорядку можна не пускати.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі