Теми статей
Обрати теми

Призупинення діяльності: якщо працівники залишилися без зарплати

Савченко Олена, налоговый эксперт
Якщо підприємство з низки причин планує призупинити діяльність, то завдання про те, що робити в такому разі з працівниками, легких і простих вирішень не має. Тут і варіантів-то небагато: оформлення простою, відпустка за свій рахунок або звільнення. Який із варіантів обрати? Відповідь на це запитання не найочевидніша. Подробиці читайте далі.

Сьогодні найбільш ходовий на практиці варіант у разі призупинення діяльності підприємства — відправлення працівників у відпустки за свій рахунок на період карантину (ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки).

Тут для підприємства мінусів практично немає. Поготів, що карантин постійно продовжується. Але є мінуси для працівників. Вони залишаються без засобів для існування.

Ну й, крім того, такий варіант не можна буде використовувати в «позакарантинний» час, тобто якщо діяльність підприємства буде призупинена й після завершення карантину.

Чи є варіант вирішення цієї проблеми на вигідних для двох сторін умовах? Так. Але він вимагає максимальної довіри з боку працівника до свого роботодавця. Тому очевидно, що далеко не всі будуть готові на цей варіант піти. Проте ситуації бувають різними і, можливо, саме на вашому підприємстві й у вашій ситуації це буде найприйнятніший варіант.

Про що ж ідеться? Ми б назвали цей варіант — тимчасове звільнення.

Його суть полягає в такому. На період призупинення діяльності ви звільняєте працівників.

Вони, у свою чергу, не сидять удома склавши руки, а йдуть реєструватися до центру зайнятості (далі — ЦЗ), де стають на облік як безробітні.

Потім, коли хмари над вашим підприємством розвіються, ви знову приймаєте їх на роботу.

Очевидні переваги цього варіанта — працівникові буде продовжувати нараховуватися страховий стаж і, крім того, він отримуватиме допомогу по безробіттю. А це, погодьтеся, вже краще, ніж нічого.

Підстави для звільнення

Підстави для звільнення можуть бути, наприклад, такі*:

* Детальніше про процедуру звільнення за цією та іншими підставами читайте у спецвипуску «Податки & бухоблік», 2020, № 67.1) за власним бажанням без поважних причин — за ст. 38 КЗпП;

2) за власним бажанням за наявності поважних причин, перелічених у ст. 38 КЗпП;

3) за угодою сторін — за п. 1 ч. 1 ст. 36 КЗпП.

Але тут у будь-якому разі потрібно врахувати, що

якщо ваша чисельність скоротиться на 10 % або більше у зв’язку зі звільненням, то ПФУ можуть просигналити про це Держпраці

А ось варіант зі скороченням штату або чисельності працівників — не рекомендуємо. Він розтягнутий у часі. Плюс до цього з’являються додаткові витрати на виплату вихідної допомоги.

У день звільнення проведіть із працівниками остаточний розрахунок і видайте належним чином заповнені трудові книжки.

На облік у ЦЗ

У питаннях узяття на облік у ЦЗ орієнтуємося на Порядок № 792. Звернутися за сприянням у працевлаштуванні можна до будь-якого відділення ЦЗ незалежно від зареєстрованого місця проживання або проживання.

У загальному випадку будуть потрібні: паспорт, податковий номер, трудова книжка, документи про освіту, військово-обліковий документ

Після проходження реєстрації призначать допомогу. І що важливо: у період дії карантину присвоєння статусу безробітного відбувається в день подання заяви. Призначення виплати допомоги по безробіттю також починається з дня реєстрації особи безробітною.

Розмір майбутньої допомоги безпосередньо залежить від заробленого страхового стажу.

Якщо страховий стаж за останні 12 місяців до реєстрації в ЦЗ перевищує 6 місяців, то розмір виплат по безробіттю розраховується в процентному співвідношенні до середньої зарплати, нарахованої на колишньому місці роботи, залежно від страхового стажу. Так, якщо стаж становить від 6 місяців до 2 років, то розмір допомоги становитиме 50 % середньої зарплати; від 2 до 6 років — 55 %; від 6 до 10 років — 60 %; більше 10 років — 70 %.

З часом така сума поступово зменшується, залежно від тривалості безробіття. У перші 90 днів безробітний отримує 100 % призначеної йому грошової допомоги (100 % від 50 %, 55 %, 60 % або 70 % — відповідно до страхового стажу), протягом наступних 90 календарних днів — 80 % (80 % від 50 %, 55 %, 60 %, 70 %), а в період, що залишився, виплати становлять 70 %. Але в будь-якому разі її розмір буде не менше мінімального розміру допомоги по безробіттю, встановленого для цієї категорії осіб (у 2020 році — 1800 грн).

Окрім цього, допомога по безробіттю не може перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (з 01.12.2020 р. — 9080 грн).

Особам, які за останній календарний рік мають страховий стаж менше 6 місяців, допомога виплачується в мінімальному розмірі. Для цієї категорії осіб на період дії карантину і протягом 30 календарних днів після його закінчення встановлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю — 1000 грн.

Як довго платитимуть? У загальному випадку тривалість виплати допомоги по безробіттю становить 360 днів**.

** 720 днів — для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію згідно зі ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV).

Але якщо звільнення відбулося за власним бажанням без поважних причин (за ст. 38 КЗпП), за угодою сторін (п. 1 ч. 1 ст. 36 КЗпП), то тривалість виплати буде 270 днів.

висновки

  • Якщо настає призупинення діяльності підприємства, то для працівника, який довіряє роботодавцеві, варіант зі звільненням і взяттям на облік у ЦЗ більш вигідний, ніж відпустка без збереження заробітної плати.
  • Звільнення в період карантину дає шанс отримати допомогу по безробіттю з дня реєстрації особи безробітною.
  • Якщо звільнення відбулося за власним бажанням без поважних причин або за угодою сторін, тривалість виплати допомоги по безробіттю становить 270 днів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі