Теми статей
Обрати теми

Переносимо робочі дні у 2021 році

Марченко Олена, експерт з кадрових і податкових питань
Щороку уряд ухвалює рекомендації про перенесення робочих днів з метою раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для відзначення свят. Не став винятком і поточний рік (див. розпорядження КМУ від 30.09.2020 р. № 1191-р). Як оформити таке перенесення та про його наслідки поговоримо у цій статті.

Уряд пропонує

Перш за все зауважимо, що рекомендації уряду щодо перенесення робочих днів не є обов’язковими для виконання. Дотримуватись їх чи ні — залишається на розсуд підприємства.

У 2021 році перенесення робочих днів пов’язане зі святкуванням Різдва Христового (7 січня), Дня незалежності України та Дня захисника України. Ці свята припали на «незручні» для п’ятиденки дні — вівторки та четверги.

Ось, наприклад, 7 січня — Різдво — у 2021 році будемо святкувати у четвер. І якщо на підприємстві п’ятиденний робочий тиждень, то працівники у четвер 7 січня будуть відпочивати, у п’ятницю 8 січня вийдуть на роботу, а потім вихідні дні — субота 9 та неділя 10 січня. Виходить, що ця робоча п’ятниця ні туди, ні сюди. Не дає повноцінно насолодитися відпочинком.

Саме тому Кабмін рекомендує перенести робочі дні:

— з п’ятниці 8 січня на суботу 16 січня;

— з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня;

— з п’ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня.

Зауважимо, що ці рекомендації можуть бути застосовані для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю (ст. 67 КЗпП).

Проте роботодавець може здійснити перенесення на підставі власного варіанта або взагалі залишити графіки роботи працівників без змін.

Звісно, переносимо!

Якщо плануємо перенесення робочих днів, не забуваємо, що це змінює режим роботи працівників, тобто їх істотні умови праці. Про такі зміни працівники мають бути попереджені не пізніше ніж за два місяці (ч. 3 ст. 32 КЗпП).

Перенесення робочих днів здійснюємо на підставі відповідного наказу

Якщо перше перенесення робочих днів у 2021 році плануєте з п’ятниці 8 січня на суботу 16 січня, то наказ про таке перенесення видайте так, щоб працівники були ознайомлені з ним не пізніше 6 листопада 2020 року.

Пам’ятаємо, що наказ про перенесення робочих днів повинен бути погоджений з профспілковою організацією, а у разі відсутності такої — з представником трудового колективу.

А якщо проґавили граничний строк видання наказу? Тоді ідеально, якщо підставою для видання наказу буде протокол загальних зборів трудового колективу, в якому зафіксовано одностайне рішення про перенесення робочих днів. Так менше запитань від інспекторів праці, якщо їх занесе на ваше підприємство. Тобто тут йдемо від працівників.

Розгрібаємо наслідки

Норма. Якщо робочі дні переносять з одного місяця на інший, то це вплине на норму робочого часу в таких місяцях. У тому місяці, з якого забрали робочий день, вона зменшиться, а в тому, в який додали, — збільшиться.

Якщо ж дотримуватись рекомендацій Кабміну, то у 2021 році зміни норми робочого часу в місяцях перенесення не відбудеться. Адже вони будуть здійснені в межах одного й того ж місяця. Тож ви й надалі можете використовувати розрахунки тривалості робочого часу, наведені у «Податки & бухоблік», 2020, № 77, с. 24.

Зверніть увагу, що тривалість перенесеного робочого дня повинна зберегтися. Тож тривалість робочого дня у суботу 28 серпня 2021 року повинна бути такою ж, як і була передбачена для передсвяткового понеділка 23 серпня 2021 року — 7 годин. Іншими словами, кожен робочий день, що переноситься, повинен бути перенесений із своєю денною нормою робочих годин. У результаті, який би варіант перенесення не обрав роботодавець, загалом за рік це не вплине на баланс робочого часу.

Графік, табель. Організацію роботи підприємства після перенесення робочих днів здійснюємо за зміненим графіком роботи.

У дні, на які було перенесено робочі дні (згідно з рекомендаціями Кабміну, це суботи 16 січня, 28 серпня та 23 жовтня 2021 року), працівники зобов’язані вийти на роботу.

Відсутність працівника в ці дні без поважної причини розцінюється як прогул

Якщо працівник з 31 грудня 2020 року по 15 січня 2021 року знаходитиметься у відпустці, то 16 січня 2021 року він зобов’язаний вийти на роботу.

У табелі обліку робочого часу суботи 16 січня, 28 серпня, 23 жовтня 2021 року табелюємо як робочі дні. А ось 8 січня, 23 серпня, 15 жовтня — позначаємо як вихідні, за умови, що на підприємстві передбачена окрема позначка для відображення таких днів у табелі.

Перенесення робочих днів не впливає на тривалість щорічної відпустки. Адже при її визначенні не враховують лише святкові та неробочі дні, встановлені ст. 73 КЗпП (ср. ).

Що стосується лікарняних, то тут не має значення, чи були в період хвороби святкові, неробочі або вихідні дні. Адже виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності нараховуємо за календарні дні.

Новорічні канікули

Не секрет, що є підприємства, які влаштовують своїм працівникам новорічні канікули. У 2021 році можна добре відпочити з 1 по 10 січня, якщо вирішити проблему з трьома робочими днями 4, 5 та 6 січня. Які варіанти?

Відпустка. Всі працівники можуть взяти частину щорічної відпустки з 4 січня тривалістю 3 календарні дні. Зарплату за грудень виплачуємо разом з відпускними не пізніше ніж за 3 дні до початку відпустки. Це не заборонено.

Звісно, можливий і варіант відпустки за свій рахунок. Проте, на наш погляд, це погана ідея. Адже новорічно-різдвяний період — це період великих витрат. Негарно працівників залишати без зарплати, хоч і всього за 3 дні.

Додаткові перенесення. Ви маєте право робочі дні 4, 5 та 6 січня також перенести на суботи, аналогічно тому, що запропонував Кабмін. Порядок перенесення див. вище. У цьому випадку зарплату за грудень 2020 року працівникам потрібно буде виплатити не пізніше 31 грудня 2020 року. Адже далі у вас йдуть святкові та вихідні дні і перший робочий день — 11 січня 2021 року.

Зверніть увагу! Як правило, останній робочий день року банки працюють з клієнтами в особливому режимі. Тож уточніть в обслуговуючому вас банку порядок його роботи 31 грудня, щоб не отримати проблеми з виплатою зарплати та сплатою податків.

Додаткові вихідні. За рахунок уведення додаткових вихідних днів у січні (4 — 6 січня) ви зможете зменшити норму тривалості робочого часу у цьому місяці та добре відпочити. У цьому випадку працівникам не доведеться нічого відпрацьовувати.

Зарплату за грудень виплачуємо не пізніше 31 грудня 2020 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі