Шашлик у тандирі та риба на мангалі з присмаком… екоподатку

Хмелевський Ігор, податковий експерт
Податки & бухоблік Вересень, 2020/№ 76
В обраному У обране
Друк
Податківці — великі мастаки в питаннях розширення бази оподаткування. Причому все одно, яким податком — хоч прибутковим, хоч екологічним. План з донарахувань, як мовиться, вийми та поклади. Тому за рахунок чого його виконувати, особливого значення не має. Історія, яку ми вам розповімо, сталася в… Утім, це могло статися будь-де. І цілком може статися з вами, якщо ви не дотримаєтеся наших порад.

Одного разу на підприємстві, що володіє мережею ресторанів, пролунав телефонний дзвінок. Телефонував нібито звичайний клієнт. Але переконавшись, що ресторан готує страви в печах, тандирах, на мангалах тощо, назвався податковим інспектором і заявив, що ці пристрої є стаціонарними джерелами забруднення, за які слід сплачувати екоподаток і подавати відповідні декларації. Чого підприємство ніколи не робило. А чи повинно було?

Щоб подивитися повну версію, підпишіться на журнал Ви вже підписалися? Увійти

Схоже, що ви використовуєте блокувальник реклами :(

Щоб користуватися всіма функціями сайту, додайте нас у винятку!

Як відключити
Завантажуйте наш мобільний додаток iFactor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Powered by
Factor Web Solutions
Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.
Закрити
icon-block
Заважає реклама?
Ви маєте можливість її відключити!
Бажаєте побачити, як сайт буде виглядати без реклами?
Вимкнути на 10 секунд